Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Warneři chtějí více Pottera a Supermana


ikona
Spooner
harry pottersupermanwarner bros.
Šéf studia poodhalil plány do budoucna. 

Studio Warner Bros. na tom není zrovna nejlépe a po projení s Discovery se nový šéf David Zaslav snaží, aby společnost přestala finančně krvácet a opět ji postavil zpátky na nohy. Což znamenalo nejen organizační zemětřesení, ale také rušení projektů či již hotových filmů v čele s Batgirl. Je jasné, že Zaslav bude chtít vládnout tvrdší rukou a místo riskantních projektů či filmů točených přímo pro streamy chce dávat peníze tam, kde to podle jeho slov dává větší smysl. Tedy do prověřených franšíz.

Sdělil to alespoň při svém proslovu k zhodnocení čísel společnosti za uplynulé čtvrtletí. Uvedl, že budoucnost studia vidí v budování slavných značek a jejich rozšiřování, což mu potvrdil např. současný úspěch prequelu Hry o trůny, seriál Rod draka. Zaslav pak konkrétně řekl, že by chtěl víc kousků ze světa Harryho Pottera či se Supermanem, jelikož podle jeho slov „tu už 13 let nebyl žádný film s Mužem z oceli a film s Potterem rovnou 15 let“. Což mimochodem ukazuje, že Zaslav neumí moc počítat či zapomněl na Ligu spravedlnosti (i ten Muž z oceli byl v kině před devíti lety) či Fantastická zvířata i fakt, že hlavní kouzelnická sága skončila před 11 lety. A možná si zkrátka roky vycucal z prstu jen proto, aby mohl investorům případný návrat svých značek naslibovat opravdu velkolepě.

Otázka je, jak moc jsou tyto plány reálné. U Supermana je díky ujištění, že Henry Cavill v roli nekončí a chystaní dalších snímků, situace růžovější. U Pottera ale všechno záleží na J. K. Rowling, která si ovšem práva hodně pečlivě hlídá a o všelijakých spin-offech či seriálech nechce zatím ani slyšet. A jak dokázala Fantastická zvířata, ani kouzelnický svět sám o sobě není samospásný. Je tedy jen otázkou, zda nejde jen o velká slova pro investory. Zaslav tím ale potvrdil, kam hodlá s Warnery směřovat. Tedy dál od originálních kousků a blíže k všelijakým pokračováním, prequelům či spin-offům. Nechme se překvapit, co všechno z toho vznikne.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace