Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhý Avatar bude mít přes tři hodiny


ikona
do_Od
Avatar: The Way of WaterDisneyJames Cameronpokračovánístopáž
Druhý Avatar dorazí do kin s masivní stopáží. Urve nakonec titul nejdelšího filmu roku? 

Špatná zprávy pro všechny Civaly, s extrémně dlouhými filmy se totiž letos roztrhnul pytel, a druhý Avatar nebude výjimkou. Ba naopak, dokonce se porve o titul nejdelšího snímku roku. Pokračování ságy modrých lidí z Pandory údajně dorazí do kin se stopáží 190 minut, tedy tří hodin a deseti minut, čímž tak strčí do kapsy například Batmana (176 minut), druhého Black Panthera (161 minut), ale i blížící se pompézní hollywoodskou fresku Babylon od Damiena Chazellea, která má mít rovněž úctyhodných 188 minut.

Momentálně má tak druhý Avatar, jenž je ještě o 24 minut delší než jednička, slušně zaděláno na to stát se nejen suverénně největším, ale i nejdelším filmem roku. Zároveň to potvrzuje určitý trend, kdy se filmy rok od roku stávají delšími. S daty přišly nedávno redaktoři serveru whattowatch, kteří vypočítali na malém vzorku nejúspěšnějších filmů daných let, že průměrná délka filmů v roce 2021 byla 131 minut. O dekádu zpátky to přitom bylo 122 minut, o další dekádu zpátky 126, v devadesátkách 117 a v osmdesátkách 110.

Hodí se však připomenout, že zatímco obecně filmová stopáž asi mírně roste, dlouhé ambiciózní snímky vznikaly odjakživa. Lawrence z Arábie (222 minut), druhý Kmotr (202) nebo třeba Tanec s vlky (181) diváky naučily vydržet ledacos, délka druhého Avatara tak v tomhle ohledu zkrátka není ničím novým, a jen odpovídá grandiózní vizi režírujícího Camerona. Snad to bude opřeno i o další kvality, mezitím byste ale nejspíš měli začít trénovat své močové měchýře, protože cesta ze sálu na toalety většinou není zrovna nejkratší.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace