Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Princ Mamánek porazil Black Adama. Rocka trápí české filmy


ikona
Thomas
black adamkinomaniakprinc mamánektržbyúsměvZa vším hledej ženu
Tuzemská pohádka naplnila kina. 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Velkým překvapením skončil aktuální žebříček, ve kterém se sbíraly čísla za prodloužený sváteční víkend. S velkým náskokem vyhrála česká pohádka Princ Mamánek, na kterou bylo za první čtyři dny zvědavo více než 41 tisíc diváků. To je ve stávajícím stavu malý zázrak, podobná čísla měl naposledy před skoro dvěma měsíci Jan Žižka o druhém víkendu, od té doby se tu plácáme v podprůměru. A nebýt oslnivého startu Tajemství staré bambitky 2 letos v únoru (89 tisíc), naposledy vyhrála pohádka v necovidových časech víkendový žebříček skoro před pěti lety. Jsme svědky návratu zlatých časů (nejen Troškových) pohádek v českých kinech, nebo to byla jen výjimka díky prodlouženému víkendu? Napoví už další týdny, kde se od Mamánka bude čekat minimálně pětinásobné zhodnocení otvíráků, takže alespoň 200 tisíc prodaných vstupenek.

Jan Budař v roli prince Mamánka odsunul na druhé místo krále předposledního víkendu. Black Adam má ale na komiksový blockbuster relativně malý pokles druhý víkend po premiéře, -33 % jsou solidní čísla ve srovnání s klasickou hollywoodskou spotřební výdrží. Nicméně takhle málo klesal před pár lety i Shazam, jeho zkáza přišla až třetí víkend od premiéry a kvůli tomu svůj otvírák nedokázal ani ztrojnásobit. Black Adam je aktuálně na dvojnásobku (71 tisíc) a soupeří vlastně jen s kolegy z DC Univerza. Na marveláckou konkurenci zatím nemá a tudíž se jeho zkáza dostaví zřejmě až další víkend, kdy dorazí Black Panther 2. Ten zřejmě také stvrdí osud „hollywoodského“ Jana Žižky, který se propadl už do druhé desítky a nosí jen malé tisícovky diváků za víkend. Celkově jsme na necelých 330 tisíc diváků a prozatím letošní 8. místo.

Halloween přinesl také souboj několika strašidelných filmů. Prakticky stejná čísla za víkend donesla novinka Ďáblova kořist a měsíc starý nenápadný hit Úsměv. Druhý jmenovaný má už hezkých 74 tisíc diváků celkem a vymazal u nás Halloween končí, který se i ve "svůj" víkend nedobral k více než 3 tisícovkám diváků. Na rozdíl od zámoří konec října pojali čeští diváci více jako dětskou událost. Vítězství Prince Mamánka sekundoval totiž na čtvrtém místě animovaný Šoumen krokodýl, který nabral téměř 22 tisíc dětí a rodičů. 

Tato dvojka prakticky vymazala slabší konkurenci typu Websterovi ve filmu, DC Liga supermazlíčků a Princezna Rebelka, jediná zajímavá čísla byli schopni o víkendu z tohoto segmentu vymáčknout druzí Mimoni, kteří si to pochodují k metě 700 tisíc diváků a mimochodem aktuálně odstrčili celovečerní Vyšehrad na třetí pozici nejúspěšnějších filmů letošního roku. Ještě doplníme, že kousíček od významné mety je také druhý Top Gun, tomu k překonání 800 tisíc diváků chybí zhruba pět tisícovek.

Vážnější tvorbu reprezentovaly o víkendu dva nové české dokumenty, ale na diváky se držely stálice z minulých týdnů. Il BoemoSpolu i Trojúhelník smutku hlásí pokles zhruba o třetinu, nicméně všichni už tak nějak splnili očekávaní. V souboji slavný horolezec vs. slavní rappeři to nakonec vyhrál Adam Ondra a jeho Posunout hranice (4 tisíce), PSH a jeho Nekonečný příběh TOP 20 uzavírá zhruba s patnáctistovkou diváků. Mezi ně se ještě tak trochu omylem dostala kriminální komedie Vražda v Londýně

 

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Atak českých dokumentů bude pokračovat i příští týden Zkouškou umění. Favoritem bude ale „skandální“ česká novinka Hranice lásky. Hana Vagnerová tak může mít příští víkend hned dva filmy v první pětce, protože její romantika Za vším hledej ženu se po prvním víkendu propadla jen o 26 % a ukazuje se, že ani tento segment by se nemělo v žebříčcích zapomínat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace