Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Black Adama ďábelský horor neohrozil, Rock ale brzdí


ikona
Cival
black adamcate blanchettďáblova kořistdcdwayne johnsongeorge clooneyhalloweenhororjulia robertssmilešoumen krokodýltárthe rocktilltržbyúsměvválečnicevstupenka do rájewarner bros.
Jak odolává The Rock přívalu hororů? 

Poslednímu Halloweenu se úspěšný Úsměv zpomalit nepovedlo, podařilo se to až strašidelné novince Ďáblova kořist. Úsměv kvůli premiéře jiného hororu spadl o 40% a připsal si nově jen pět milionů z uplynulého víkendu, pořád jde ale o naprostý fenomén a obří hororový hit letošního podzimu, jemuž na kontě svítí už skoro kilo z Ameriky a 185 milionů celosvětově. Do dvou let tu máme dvojku, to si pište.

Samotná Ďáblova kořist aka Prey for the Devil ale kasovně zklamala. Další exorcistická báchorka, tentokrát o nebojácné jeptišce, se zmohla jen na sedmimilionový otvírák, což je pro studio Lionsgate celkem bída a zjevné rozčarování. Hodně navíc bolí zdcrující recenze (jen pětina jich je kladných - a rating 3,8 z 10 vyloženě děsí) a bohužel odrazují i znuděné reakce diváků. Tady se nová vymítačská pecka zjevně neurodila.

 

Halloweenskou hororovou dominanci v žebříčku dotváří nezávislá kultovka Terrifier 2, která se už čtvrtý víkend po sobě drží s milionem na kontě na chvostu víkendové top desítky (a celkově má melounů už skoro osm), a ve všech ohledech poněkud zklamavší Halloween končí, jenž kvůli svým mrzkým kvalitám aktuálně přepočítává pouze 60 mega z Ameriky. A z kin celého světa vytěží v úhrnu jen stovku.

 

Na první pozici tak setrval samozřejmě mnohem mainstreamovější blockbuster: DC komiksovka pro celou rodinu s rádoby temným hrdinou Black Adamem v podání The Rocka. Bohužel ani šum kolem Cavillova návratu do kostýmu Supermana nezvedmul zájem o tuhle popcornovku a Black Adam klesl o 58% o druhém víkendu. A připočetl si nových 27,7 milionů.

V Americe jich má tak na kontě 111, ze zbytku světa o fous víc, takže aktuální globální mezisoučet je na kulaté čtvrtmiliardě. Warneři asi doufali ve větší randál, kinaři ale musí být vděční alespoň za tohle, protože jinak se nechodí opravdu nikam na nic. A multiplexy chřadnou... Do plusu se Black Adam z kin rozhodně nedostane, pořád ale věřím, že si DC bude chtít Rocka, jednu z největších hereckých hvězd současnosti, ve stáji udržet, spojí jej s jiným slavným hrdinou a nabídne tak dvojku crossoverového typu. Na druhou sólovku by ale náběh na maximálně 400 milionů dolarů z kin nestačil... A Black Panther 2 bude úplně jiná liga, to je jasné.

 

Trvalejší zájem bude o romantickou Vstupenku do ráje. Starosvětské tokání George Clooneyho s Julií Roberts kleslo jen něco málo přes třetinu a připočetlo si na stříbrné příčce deset mega. A bude cílit na americkou šedesátku. Celosvětově má už teď na kontě 119 milionů, takže hezké stopáďo by padnout mělo a nejen v rámci letošního kasovního tápání by si mělo zasloužit pochvalu.

Za výše zmíněnými horory se na šesté pozici dál snaží Šoumen krokodýl, i když ale vyklízí pozice pomaleji než zbytek pole, jeho zpívánky vynesly zatím jen padesátku celosvětově. A to je při víceméně stejně vysokém rozpočtu málo. 

 

Na sedmou příčku povyskočilo ambiciózní retro drama Till. Do padesátých let situovaný příběh matky, která se snaží domáknout spravedlnosti po rasově motivované vraždě svého syna, má 98% pozitivních recenzí i výborné ohlasy od diváků, takže lze očekávat nějakou tu oscarovou nominaci. Necelé tři miliony z dvou tisícovek kin jsou ale slabota. Za mořem se teď zjevně nechodí fakt skoro na nic.

Desítku uzavírá Válečnice a skvěle hodnocené drama TÁR s Cate Blanchett jako dirigentskou divou. Nové (prý mistrovské) dílo Todda Fielda s 94% pozitivních recenzí a skvělými diváckými reakcemi se konečně větřelo do tisícovky kin, ale vytěžilo z nich pouhý milion dolarů. TÁR tak bude jistě v hromadě výročních žebříčků a i Cate Blanchett se podívá na oscarový ceremoniál, davy diváků ale do kin zjevně zlákat nezvládne.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí diváky zaujmout hvězdně herecky obsazený Armageddon Time

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace