Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cavill se vrací, Batmana čekají spin-offy a Gunn znovu polechtá bránice


ikona
do_Od
BatmanBlack AdamJames GunnDCDwayne JohnsonkomiksyMatt ReevesSupermanWarner Bros. Henry Cavill
 

Server The Hollywood Reporter během víkendu zveřejnil reportáž ze zákulisí chystaných DC filmů a jak už správně tušíte nejen díky mému titulku, ale i díky dlouhodobé kampani Dwaynea Johnsona za návrat Supermana do DCEU (kterou upřímně nešlo minout), Henry Cavill je zpátky. To je víceméně stěžejní informace, o níž se vedly už delší dobu spekulace, a která teď byla konečně v zásadě potvrzena. To ale zdaleka není všechno.

Cavill teď má na pár let dost narvaný kalendář, momentálně se s ním tak počítá maximálně do cameo roliček, nicméně Muž z oceli 2 je v raných fázích příprav a studio si již pomalu dělá seznam ideálních scenáristů. Na tom je i Christopher McQuarrie, který s Cavillem dělal na Mission: Impossible - Fallout. McQuarrie má ale plné ruce práce s Cruisem u Paramountu, v tuto chvíli je tak jeho angažmá spíš snem než realitou. Co to každopádně znamená pro černošského Supermana od J. J. Abramse a Ta-Nehisi Coatese? Inu zatím nic, projekt nebyl zrušený, ale Abrams už dávno není taková hvězda a jeho nadějná spolupráce s Warnery dost vyšuměla, některé zrušené věci jako seriálovou Zatannu či Constantina tak dokonce musí nabízet u konkurence.

No a pak je tu James Gunn. Ten si pro DC natočil povedený, ale nijak extra úspěšný Sebevražedný oddíl, jenom aby záhy utekl zpátky ke třetím Strážcům Galaxie. U DC se mu nicméně zalíbilo, první řada Peacemakera navíc slavila na Maxu solidní úspěch, režisér tak po návratu od Marvelu plánuje natočit pokračování, po němž by mělo dojít i na další filmy. Jaké? O čem? S kým? To zatím pečlivě tají. Cokoliv od Gunna ale víceméně bereme, takže sem s tím.

No a svůj vesmír si samozřejmě buduje i Matt Reeves. Kromě druhého Batmana se tak nyní zaměřuje i na způsoby, jak svět Gothamu dále rozšířit. Režisér Války o planetu opic se údajně setkává s dalšími tvůrci, s nimiž diskutuje na téma filmových spin-offů o méně známých záporácích jako Clayface či Scarecrow. Do toho už je seriálový Tučnák s Colinem Farrellem takřka jistota, čili tady Warneři nezpomalují.

No a konečně tu máme Black Adama. Toho redakce za pár hodin uvidí na slavnostní premiéře, potitulkovka z filmu se ale už nějakou dobu válí na internetu a pokud stále nevíte, co v ní bude, pak si zjevně neumíte moc dobře dát A) a B) dohromady. Nechci spekulovat, jak moc bude Adam úspěšný, kdybych si ale měl tipnout, Rock se té dvojky dočká a jeho velkým snem je postavit proti sobě svou postavu proti Supermanovi. Osobně mě představa Rock-verse, kde Johnson bude tím hlavním macho, trochu děsí, pokud jsou ale informace z kuloárů pravdivé, vděčí fanoušci za návrat Cavilla především jemu. Rock navíc na Warnery tlačí, aby dávali víc šancí méně známým postavám, což taky není úplně špatná strategie. Jak moc velké slovo si do budoucna vydupe, to asi bude záležet na tržbách, každopádně momentálně si z DC každý snaží urvat co největší kus pro sebe, aniž by Warneři měli někoho jako Kevin Feige, kdo by tomu konečně dal nějaký koncept. Snad se tedy celá načrtnutá expanze nezhroutí stejně rychle, jako kdysi plány na Sinister Six u Sony, Dark Universe od Universalu, nebo… SnyderVerse od WB.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace