Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 filmů herečky Kamily Trnkové


ikona
Mr. Hlad
7 filmůcorpus christikamila trnkovámiloš formanšestý smyslsvětáci
Hororové klasiky, domácí komediální legendy i náročnější filmy 

Kamila Trnková patří mezi nejzajímavější domácí mladé herečky, proto vás možná překvapí, kolik toho už za sebou ve filmu a televizi má. Členka souboru Divadla pod Palmovkou se objevila v jednom z nejlepších domácích seriálů vůbec Pustina, vidět jste ji mohli v detektivce Rapl a vloni v krimi dramatu Případ Roubal. V kině pak v Národní třídě Štěpána Altrichtera nebo v Havelkově Mimořádné události. Nejčersvěji pak v pecce BANGER. a především v komediálním krimi seriálu Jana Hřebejka Pozadí událostí

A tohle je jejích sedm nejoblíbenějších filmů. 

1. Corpus Christi, 2019, r. Jan Komasa
Zhlédla jsem teprve nedávno a byla jsem unešená. Příběh falešného kněze o skutečné konkrétní snaze pomoci namísto obecného chlácholení, které žádnou útěchu nenabízí. Příčina jeho schopností, snaha zmírnit žal a ulevit, je zároveň i důvodem, proč se reálným knězem nikdy stát nemůže. Boží.

2. Světáci, 1969, r. Zdeněk Podskalský
Stejně jako umí muj kluk dabovat Sám doma, já umim Světáky. Nesmrtelná komedie, kterou bych doslova mohla vidět každej tejden a neomrzela by se. Film, který rozhodně dokáže pozvednout blbej den.

3. Šestý smysl, 1999, r. M. Night Shyamalan
Tenhle film jsem si od táty vybrala jako odměnu za zubaře, když mi bylo asi deset. Do tý doby mi ho nechtěl i přes moje neustálý škemrání pustit. Mělo to pro mě v tý době opravdu velkej wow efekt a asi dva měsíce jsem ho nemohla pustit z hlavy. Podobně dlouhou dobu ani týpka, kterej mi v noci říkal, “že mi ukáže, kde má táta schovanou brokovnici…”

4. Naprostí cizinci, 2016, r. Paolo Genovese
Prý se tenhle film dočkal mnoha remakeů. Neviděla jsem ani jeden. Když je něco takhle dobrý, tak absolutně nemám chuť se přesvědčovat, jestli něco bude lepší nebo horší. A kdyby to bylo blbý, tak už to ani nebudu chtít vidět v jiný verzi. Remaky možná osloví lidi, kteří neznají originál, ale i přes mou neznalost si troufám tvrdit, že se mu nevyrovnají.

5. Černý Petr, 1963, r. Miloš Forman
Nejkouzelnější trapno. Jak “málo” stačí, aby vznikl takový skvost! Nestane se tam nic, přitom všechno.

6. Tři veteráni, 1983, r. Oldřich Lipský
Nejoblíbenější pohádka. V naprosté většině českých pohádek to končí happy endem v podobě “A žili spolu šťastně až do smrti”. On a ona v zamilovaném obětí nebo duetu opouští plátno. Tři veteráni jsou primárně o přátelství, a proto jsou oni moji zamilovaní. 

 

7. Tak jako v nebi, 2004, r. Kay Pollak
Upřímně vůbec jsem nevěděla, jaký sedmý film mám vybrat. Na tohle místo by se jich vlezlo tak 20, takže jsem vybrala ten, kterej není tak profláklej. Vzpomínka na léta ve sboru:)

A co říkáte na 7 filmů Miroslava Krobota?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace