Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 5 pokračování osmdesátkových klasik, která se blíží do kin


ikona
KarelR
eddie murphyharrison fordjames mangoldjason reitmanmel gibson
Návraty do plodných 80. let ani zdaleka nekončí, naopak se oprašuje další várka milovaných sérií. Co všechno můžete začít vyhlížet? 

Dvojka Top Gunu letos jasně ukázala, že by se nikdy neměla podceňovat nostalgie v moderním balení. Maverickův návrat drtivě zabodoval ve všech ohledech (už má na kontě skoro 1,5 miliardy dolarů!) a mnoha lidem vrtá hlavou, co dalšího by mohlo mít alespoň poloviční úspěch.

Podle Hollywoodu jsou samozřejmě odpovědí další návraty osmdesátkových legend. Aktuálně máme na obzoru hned pětici filmů, jež podobně jako Top Gun 2 vsadí na osmdesátkovou jednoduchost (a především na původní hrdiny s kupou vrásek navíc). A protože některé z nich zatím jedou lehce pod radarem, rozhodl jsem se dát dohromady menší rekapitulaci.

Indiana Jones 5
Premiéra: 30. června 2023

Tady pochopitelně není o čem. Pátý Indy už je dávno natočený a dokonce se objevil kinorip traileru, jehož rozbor si můžete přečíst tady. O příběhu toho stále moc nevíme, rozhodně v něm však bude figurovat Sallah (John Rhys-Davies) a také Indyho kmotřenka Helena (Phoebe Waller-Bridge), která by teoreticky mohla být vnučkou Marcuse Brodyho. Jak asi víte, původně měl film točit Steven Spielberg. Nakonec však za kameru usedl James Mangold, který je po Loganovi a Le Mans ‘66 v parádní formě. Leckdo by se tam nebál říct, že je Indiana Jones 5 nejočekávanějším filmem příštího roku…

Policajt z Beverly Hills 4
Premiéra: 2023

Axel Foley ještě jednou opustí Detroit a snad to proboha bude stát za to. Eddie Murphy se do své nejslavnější role vrátil už v pilotu seriálu o Axelovu synovi, jeho comeback však letěl do koše ve chvíli, kdy odmítl účast v dalších dílech. Po téměř třech dekádách příprav tak byl oživen čtvrtý celovečerák, v němž se vrací skoro všichni staří známí – Billy Rosewood (Judge Reinhold), John Taggart (John Ashton), Jeffrey Friedman (Paul Reiser) a dokonce i Serge (Bronson Pinchot). Axel tentokrát bude čelit padouchovi s tváří Kevina Bacona, místo syna nafasuje dceru a nějak do toho všeho zapadne i Joseph Gordon-Levitt. Čtvrtý Policajt z Beverly Hills přitom míří na Netflix (premiéra v kinech zřejmě bude velmi omezená a jen v USA) a za kamerou stojí neznámý Mark Molloy, takže musíme doufat, že nebude horší než trojka.

Krotitelé duchů 4
Premiéra: 20. prosince 2023

Loňský návrat Krotitelů duchů byl fajn, vzhledem k zasazení na venkov ale tak nějak proplul pod radarem. Jason Reitman měl nicméně kliku v tom, že ho natočil jen za 75 milionů dolarů, takže dvěstěmilionové tržby vedly k odklepnutí pokračování. To samozřejmě bude o něco větší, především nás však vrátí do New Yorku, kde Winston Zeddemore (Ernie Hudson) znovu otevře starou požární zbrojnici. Kdo všechno se v ní sejde? Tady zatím není nic potvrzené, neměla by ale chybět Spanglerova vnučka Phoebe (Mckenna Grace) a všichni samozřejmě doufají, že se po cameu ve trojce opět vrátí i Day Aykroyd a Bill Murray. Snad se tentokrát podaří vyvolat dojem velké události a finále nebude kopírovat jedničku. V ostatních ohledech totiž Reitman Jr. prokázal, že je série v dobrých rukách.

Hříšný tanec 2
Premiéra: 2024

Přesně tak, Baby už nebude sedět v koutě a vrátí se do kin. Červnové oznámení, že v roce 2024 opravdu dorazí Hříšný tanec 2, spousta lidí minula. Studio Lionsgate ale vážně ukecalo Jennifer Grey k návratu do její nejslavnější role a režisér Jonathan Levine (50/50, Srážka s láskou) slibuje, že nikomu nezničí dětství. Nový výlet do Catskills se bude odehrávat v 90. letech (jednička nás zavedla do roku 1963, takže to zhruba sedí) a prý nás kromě slavných písniček čeká i nová hudba, a hlavně spousta letní romantiky a tancování. Na papíře to tak všechno zní krásně, a jestli někde může vzniknout "holčičí Top Gun 2“, je to právě tady. Hodně štěstí!

Smrtonosná zbraň 5
Premiéra: 2024

Nová Smrtonosná zbraň se dává dohromady posledních pět let. Richard Donner v prosinci 2020 oznámil, že půjde o jeho poslední film, o půl roku později však zemřel. Režii tak musel převzít Mel Gibson, jenž letos v září potvrdil, že se má začít točit na začátku příštího roku. Warneři tak samozřejmě mají dost času na to, aby film ještě stihli zaříznout. Vzhledem k tomu, že se teď spíš bojí novot a spoléhají na klasiky, je ale slušná šance, že to šestašedesátiletý Riggs a šestasedmdesátiletý Murtaugh opravdu dopracují zpět na velké plátno. Kéž by Gibson tuhle rozlučku proměnil ve velkou nostalgickou pecku. Už kvůli Donnerovi, jenž u ní očividně strávil poslední roky života.

Na které osmdesátkové comebacky se těšíte a kterých se naopak bojíte? Klidně v diskuzi vystřihněte pořadí 1-5 od nejočekávanějšího sequelu k nejzbytečnějšímu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (15)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace