Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Jak dopadl reboot hororového Hellraisera?


ikona
do_Od
Clive BarkerHellraiserHuluPinheadprvní reakcereboot
Obávaný Pinhead se vrátil v rebootu kultovní hororové série. Co na film říkají první zahraniční kritici? 

Reboot Hellraisera neměl na plátno zrovna lehkou cestu. Důkazem budiž i fakt, že nakonec neskončil na tom plátně, ale raději na Hulu (u nás Disney+). Ve srovnání s jinými pokusy vytěžit kultovní hororovou sérii Clivea Barkera ale nakonec novinka režiséra Davida Brucknera (The Ritual, Temný dům) zdá se dopadla výrazně lépe.

Na Rottenech totiž dostala nálepku „Certified Fresh“ a po padesáti recenzích si stojí na slušném skóre 82 % pozitivních textů při průměrném hodnocení 6,6/10. To samo o sobě není tak pozitivní hodnocení, jako občas na tentýž webu mají jiné horory (naposledy třeba Barbarian a nejnověji kupodivu marvelovka Werewolf by Night), jakmile se ale dostaneme k detailům, je to o něco lepší.

Nový Hellraiser totiž nabízí v základu vše, co by fanouškům mělo udělat radost. Spoustu démonických postav, mysteriózní kostku, létající hákové řetězy, brutální tělové modifikace a opravdu obří porci utrpení všeho druhu. Zároveň nutno dodat, že to pořád není nic v porovnání s hrůzami servírovanými prvním filmem. A to samé vlastně platí i o příběhu.

Zatímco novinka funguje jako solidní metafora a hezky krvavý spektákl, po stránce příběhu je to prý celkem slabota. Filmu chybí větší naléhavost, napětí a dopad. Jasně, nový Pinhead se zamaskovanou tváří Jamie Clayton je sice děsivý a perverzně sexy zároveň, jaksi se ale nepodařilo kolem něj vybudovat dostatečně zajímavou story, která by diváky přikovala do sedačky a nepustila až do konce. Tvůrci sice staví nadějné základy pro budoucí pokračování, originálu to ale zkrátka nesahá ani po kotníky. Pokud ovšem čekáte alespoň úctyhodný moderní horor, neměli byste odcházet zklamaní. No, uvidíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace