Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

James Earl Jones končí s Darthem Vaderem


ikona
Mr. Hlad
darth vaderjames earl jonesstar wars
Darth Vader si musí najít nového dabéra 

Darth Vader je ikona, která dalece přerostla filmový svět. Ačkoliv si ho zahrál Hayden Christensen, v původní Lucasově trilogii chodil v kostýmu kulturista David Prowse a když si sundal masku, hrál ho Sebastian Shaw, nejikoničtějším Vaderem bude vždycky James Earl Jones, protože právě jeho hlasem mluvil největší badass ze světa Star Wars. Ale Jones teď oznámil, že už se k roli vracet nehodlá. 

Dartha Vadera daboval čtyřicet let, v původní Lucasově trilogii, v Epizodě III i v Rogue One a Posledním z Jediů. Slyšet jste ho mohli i v několika epizodách Star Wars: Rebels a samozřejmě i v seriálu Obi-Wan Kenobi. Tam to však bylo složitější. Jonesovo jméno se sice v titulcích objevuje, ve skutečnosti ovšem nic nového nenahrál a jen svolil, aby společnost Respeecher vytvořila nové dialogy s pomocí těch původních a umělé inteligence. 

Teď James Earl Jones oficiálně říká, že s Vaderem končí. Je mu 91 let, takže to dává smysl, ale vypadá to, že Respeecher se osvědčil, protože stížnosti na hlas Vadera v Kenobim jsme moc nezaznamenali. A asi jen u Disneyho vědí, jestli budou pokračovat s pomocí technologií, najdou nového dabéra, nebo už Vadera neuvidíme… jo, to poslední je samozřejmě pitomost, dřív nebo později se určitě objeví. Jsme tedy docela zvědaví, jak bude znít bez Jonese. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace