Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Netflix vyladil akčňáky, u fantasy pořád tápe


ikona
KarelR
chris hemsworthgal gadotguillermo del toronetflixrian johnson
Netflix dopřál některým svým novinkám prostor na akci Tudum. Mrkněte se na všechny upoutávky, které poslal do světa. 

Jak jste si určitě všimli, Netflix nemá zrovna dobrý rok. U Warnerů se sice dějí daleko větší peklíčka, streamovací gigant číslo jedna se však potácí mezi ztrácením subscriberů, novým předplatným s reklamami a zjištěním, že se mu obří blockbustery možná tak úplně nevyplácí. Filmy jako Rebel Moon (Snyderova odpověď na Star Wars) už samozřejmě nic nezastaví. Letošní akce Tudum, na níž Netflix pravidelně ukazuje novinky, se ale nesla v krapet jiném duchu.

Mezi devíti filmy, které se představily trailery, klipy nebo výlety do zákulisí, totiž nebylo k vidění žádné přepálené utrácení. Zatímco v posledním roce se Netflix oháněl hlavně Red Notice a Gray Manem, tedy dvojicí blockbusterů, jež se proslavily megalomanskými rozpočty a ohavnými triky, letošní akční nadílka fungovala zcela opačně.

Dvojka Vyproštění lákala na Chrise Hemswortha se samopalem a vrtulník přistávající na vlaku. Špiónská jednohubka Heart of Stone (s Gal Gadot) na blbnutí ve vzduchu a na Islandu. A konečně drama The Mother na návrat Jennifer Lopez do říznějšího módu, tentokrát s odstřelovačkou… a pro jistotu menší dávkou akce.

Na jednu stranu nás samozřejmě nečekají žánrové zázraky. Na druhou je ale fajn vidět tři netflixovky, jež očividně znají své místo a limity, což se dá říct i o dvojce Enoly Holmesové. První trailer jasně ukázal, že se míří na stejnou cílovku jako minule, takže kdo trpěl, nedostává falešnou naději na upgrade. Místo toho může dát šanci třeba Škole dobra a zla nebo Snivokraji, tedy dvojici nových fantasy, které se v trailerech vydaly do boje již dříve.

Že vás moc nepřesvědčily? Inu… nové klipy vás utvrdí v tom, že Netflix tyhle pokusy bolestivě míjí. Celé to tlačení moderního pojetí (s cílením na cool omladinu) je strašně mimo. Skoro tak moc jako prkenný Jason Momoa, jenž nezvládá úspěšně prodat ani jeden vysvětlovací monolog. Auč.

Ještě že má Netflix dvě autorské jistoty! Rian Johnson na Tudum představil scénu ze Skleněné cibule (ok, ale trailer pokračování Na nože byl úplně jinde) a Guillermo del Toro se rozpovídal o svém stop-motion Pinocchiovi, který očividně přejede toho od Zemeckise ve všech směrech. V obou případech byste měli mít pocit, že půjde o dobře utracené peníze (podobně jako u Blondýnky nebo u nové adaptace Na západní frontě klid), což nás přivádí k nečekané třešničce na dortu – ke konspirační sci-fi komedii They Cloned Tyrone.

Ano, Jamie Foxx se po Denní hlídce vrací v další stylové blbině, kterou by jinde než na Netflixu neodklepli. Neříkám, že bude zásadně dobrá, minimálně retro vibe má ale upoutávka slušný. Potěšila mě tak víc než většina nadcházející netflixovské produkce (do konce roku nás čeká ještě 45 nových filmů!), jíž si raději podrobně nepročítejte.

Co na filmovou část letošního Tudumu říkáte vy? Dejte vědět v diskuzi, za mě čistokrevné akčňáky dalece přebily pokusy o fantasy. A pořád mám pocit, že bude nejlepší netflixovkou konce roku dvojka Na nože.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace