Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Třetí Clerks dělají fanouškům radost


ikona
Spooner
clerkskevin smithprvní reakce
Důstojné zakončení trilogie, nebo další zbytečnost? 

Doby, kdy jsme s nadšením vyhlíželi nový film Kevina Smithe, jsou už dávno pryč. Jenže i když má známý vtipálek ty nejlepší režijní léta už zřejmě za sebou, na třetí Clerks jsme byli přeci jenom zvědaví. Na nový příspěvek do jeho ikonické a kultovní série jsme si pak museli počkat déle, než jsme asi chtěli. Obavy z toho, zda se dokáže Smith vrátit do legendárního obchodu Quick Stop v důstojné formě a naservírovat nám další pekelně vtipné, ale zároveň výtečné napsané patálie Randalla a Danteho, byly tedy na místě. Clerks III už jsou ale týden potichoučku v amerických kinech. A pohled na současné skóre na Rottenech je sice hodně rozporuplný, ale zároveň dává skalním Smithovým příznivcům solidní naději.

Zatímco v recenzích svítí 62 % kladných ohlasů s průměrným hodnocením 6.0, diváci jsou výrazně spokojenější a snímek se může chlubit diváckým skóre 94 %. Což může naznačovat, že Smith se tentokrát u své cílovky trefil do černého a mohl jim naservírovat hezký nostalgický dáreček. To ostatně potvrzuje i část recenzí. Zatímco kritičtější novináři považují tamní humor za trapný, vyčpělý a Smithe za vyhaslého režiséra, který už je několik let zaseklý na místě, jiní popisují nové Muže za pultem jako milý, vtipný a nostalgický výlet za starými známými, jemuž nechybí emoce a zejména velká porce režisérova srdíčka. 

A baví je také Smithovo typické hláškování a odkazy na slavné filmy. I pozitivnější reakce ale uznávají, že Smith je v tomto ohledu lepší scenárista než režisér, kde už mu to prostě nešlape jako kdysi. Podle některých se tedy jedná o dosti unavený návrat, podle dalších plní třetí Clerks svůj účel a fandům naservírují přesně to, co chtějí. A divácká spokojenost jim dává za pravdu. Tak snad budeme podobně pozitivní také my.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace