Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Začíná Disney šetřit? Pokračování V hlavě přišlo o herce kvůli penězům


ikona
do_Od
Amy PoehlerBill HaderDisneyMindy KalingPixarV hlavě
Disney škudlí na hercích, dvojka V hlavě se tak bude muset obejít bez dvou velkých jmen. 

Doba je zlá, Netflix a Warneři by koneckonců mohli vyprávět. Skvěle na tom pak není ani slavné studio Pixar, které pod tvrdou rukou Disneyho potřebuje sypat hity jako sůl. Od miliardového Toy Story 4 to s ním jde totiž poměrně z kopce, a dívaje se na tragické tržby letošního Rakeťáka, čím dřív Pixar přijde s další trefou do černého, tím líp. Už jen pro animáky obecně. Něco takového se ale pochopitelně nedá zaručit s novou látkou, a tak kromě originálních filmů muselo studio na víkendové akci D23 oficiálně potvrdit zhruba týden starou zprávu, že padla volba i na jeden z nejúspěšnějších filmů poslední dekády, V hlavě. Má to ale háček.

Kvůli nové šetřící/škudlící politice studia Disney u toho totiž nebudou všichni původní herci z jedničky. Zatímco producenti nabídli Amy Poehler za návrat do hlavní role pět mega, vedlejší obsazení v čele s Billem Haderem a Mindy Kaling údajně obdrželo nabídku jen ve výši 100 tisíc dolarů. Což je naprostý vtip a vlastně i trochu urážka – všichni tak okamžitě odmítli a studio muselo přijít s lepší nabídkou. Ta ale pro Hadera s Kaling pořád nebyla dost dobrá, a tak se ve dvojce budeme muset obejít bez Strachu a Znechucení. Pokud tedy tvůrci nebudou chtít riskovat rozezlení fanoušků přeobsazováním.

Podle insiderů to není poprvé, co se Disney snažilo vykroutit z placení férové částky. Režisér Akiva Schafer například ukecal do svého rebootu Chipa a Dalea herce jen na základě přátelských vztahů  což je sice v Hollywoodu taky dobrá komodita, peníze jsou ale peníze. Drtivá většina animáků navíc minimálně v zámoří spoléhá na to, že hvězdy budou své filmy promovat a diváci tak přijdou do kina i na ně. Čímž netvrdím, že Hader s Kaling jsou nějaké áčkové celebrity a bez jejich účasti dvojka V hlavě vyhoří, ani náhodou. Do budoucna ale Disney riskuje, že mu v animácích prostě velká jména přestanou hrát, a to už to pak bude moct Pixar jít zabalit rovnou. Ostatně už tak to vypadá, že oblíbená společnost s lampičkou v logu brzy bude muset sáhnout i po dalších klasikách. Takoví Nemo nebo Ratatouille by se vlastně i celkem nabízeli.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace