Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zahraniční reakce: Jan Žižka je sterilní podívanou s nevýrazným hrdinou


ikona
Spooner
Ben Fosterjan žižkaMichael Cainepetr jáklzahraniční reakce
Jan Žižka útočí nejen na česká, ale také zahraniční kina. Jsou američtí kritici spokojenější než my? 

Filmový Jan Žižka už začínal dobývat česká kina a po víkendu už budeme vědět, zda se nejdražší český film všech dob u nás dočká opravdu velké návštěvnosti. S reakcemi diváků to ale bude mít historický spektákl Petra Jákla složitější a naše redakce se řadí do toho méně spokojeného tábora, který Žižkovo dobrodružství silně prozíval. Jednooký hrdina ovšem neodstartoval pouze v našich kinech, ale díky účasti zahraničních herců v čele s Bene Fosterem a Michaelem Cainem i v těch amerických. Upřímně, zde žádné dolarové žně nejspíš nečekejme a moc dobře to nevypadá ani s vřelým přijetím tamních kritiků. 

 

Na Rottenech aktuálně svítí 42 % pozitivních recenzí (tohle číslo ještě malinko poskakuje) s absolutně průměrným ratingem 5.0 z 10. Přičemž ani ty spokojenější recenze úplně nejásají a spíše označují snímek za přijatelný průměr, který neurazí a jakž takž zabaví. Ve výsledku se pak chválí hlavně Jáklova akčnější stránka, souboje s meči, velká porce brutality a solidní tempo, díky čemuž se spokojenější recenzenti nenudili. 

Podle těch méně nadšených je ale Žižka hodně generickou a sterilní podívanou, jejíž příběh zámořského diváka moc nezasáhne a navíc selhává v tom představit zajímavého hrdinu. Slavný vojevůdce je podle novinářů pod Jáklovým vedením nevýrazný a najdou se zde i námitky, že se toho o významné osobnosti našich dějin vlastně mnoho nedozví. A kritika se snáší i na Bena Fostera, jenž se prý do role nehodí a nedaří se mu film utáhnout. Zatím to tedy nevypadá, že by si Žižka uřízl u amerických novinářů úplnou ostudu, i přesto na něj většina z nich asi velmi brzy zapomene.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace