Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Netflix odhalil filmovou nabídku do konce roku


ikona
do_Od
BardoBílý šumBlondeNa nože: Glass OnionNetflixPale Blue Eyes
Podzimní nabídka Netflixu konečně láká na kvalitní projekty, problém je ten zbytek. 

Podzimní festivalová sezóna se pomalu ale jistě blíží, a to v posledních letech znamená jediné. Že Netflix konečně začne ládovat své servery těmi nejambicióznějšími a nejkvalitnějšími kousky roku, mezi nimiž najdete třeba filmy jako Bílý šum, Na nože: Glass Onion nebo historickou krimi Pale Blue Eyes. Spousta z nich se tak nyní dočkala konkrétních dat premiér, takže si teď můžete udělat lepší obrázek o tom, na co se kdy těšit.

Vše začne 28. září očekávanou biografií Marilyn Monroe Blonde s Anou de Armas v hlavní roli, kterou o týden později bude následovat adaptace knihy Stephena Kinga Mr. Harrigan‘s Phone od Johna Lee Hancocka. 19. října se pak představí pokus o rozjetí nové kouzelnické ságy ve Škole dobra a zla s Charlize Theron a Kerry Washington, který ale pořád může dopadnout všelijak. To 26. října ovšem Netflix uvede o něco větší jistotu, snímek The Good Nurse od režiséra Tobiase Lindholma (scenárista Chlastu nebo Honu) s Jessicou Chastain a Eddiem Redmaynem má být údajně velkým oscarovým favoritem.

Zkraje listopadu nás přivítá pokračování Enoly Holmes s Millie Bobby Brown a Henrym Cavillem v rolích ikonických detektivů. V půlce měsíce pak ještě Netflix zkusí zaujmout další výpravnou fantasy pohádkou Slumberland s Jasonem Momoou, ty nejsilnější hity si ale zjevně streamovací gigant nechal až na konec roku. 9. prosince Pinocchio, 16. prosince Bardo – nový snímek Alejandra G. Iñárritua, 23. prosince Na nože: Glass Onion a 30. prosince Bílý šum, adaptace známé knihy od režiséra Noaha Baumbacha, mimo jiné scenáristy nadcházející Barbie (jo). Detektivka Pale Blue Eyes od Scotta Coopera s Christianem Balem v hlavní roli pak sice dorazí až po Novém roce, konkrétně 6. ledna, ve vybraných kinech ale bude k vidění už 23. prosince. V Česku a na Slovensku nicméně s největší pravděpodobností utřeme.

Každopádně závěr roku bude na Netflixu opět silný, možná ještě silnější, než co služba nabídla v minulých letech. Problém je, že jsem zároveň vypsal jen ty opravdu zajímavé a potenciálně oscarové snímky. Spolu s nimi totiž Netflix oznámil premiéry i spoustě dalších filmů, které s největší pravděpodobností dopadnou jako většina obsahu na Netflixu. Tedy neslavně. Nabídka nových a nejpopulárnějších filmů i seriálů Netflixu je bohužel tvořena z drtivé většiny projekty, které sbírají jednu tragickou recenzi za druhou a divácké ohlasy mnohdy nejsou o moc lepší. Situace se pak zjevně spíš zhoršuje, než zlepšuje, a je otázka, jak dlouho ještě služba s klesajícím počtem předplatitelů zvládne operovat, aniž by zavedla nějaké kvalitativní normy, které zjevně u konkurence fungují daleko lépe než zde. Pár oscarových filmů na konci roku bohužel celkový obraz společnosti zkrátka nezachrání.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace