Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Idris Elba v pokladnách hoří, Top Gun 2 se pomalu loučí


ikona
Cival
3000 let touhybestiebrad pittbullet traindragon ballgeorge millerhororidris elbamimonithortop guntop gun: mavericktržby
Kde je Střídavka, když ji Amerika potřebuje? 

Starý dobrý časy, kdy jsme psali box office reporty na tři odstavce. Co si budeme nalhávat, teď by byl ideální čas se k tomuhle přístupu vrátit (jo, už je to skoro dvacet let, au), protože kasovní nuda je všeobjímající. Ani ten Top Gun už nemůže úplně válcovat pořadníky svými rekordy, protože už začal machrovat víc na internetu a streamovacích platformách - což samozřejmě neznamená, že by jeho aktuální čtvrtá pozice s dalšími čtyřmi miliony a 1,422 miliardy celosvětově byla k zahození, ale... tahounem už prostě nebude.

Jenže tahoun není nikde žádný. První příčku sice uzmul docela sympaticky vyhlížející horor The Invitation aka Pozvánka do pekla, jeho recenze jsou ale bohužel drtivé, ohlasy diváků nic moc a sedmimilionové úvodní tržby slabé. A parádu tenhle slabý odvar z Krvavé nevěsty zjevně nezvládne udělat ani v českých kinech, navzdory docela cool českému názvu.

 

Nakonec nejzajímavější je tak pohled na pád nečekané hitovky minulého týdne na pátém fleku: Dragon Ball Super: Super Hero klesl o enormních 78,4%, takže krom hardcore fandů zjevně nikdo další nechodí - a z otvíráku za 21 mega se těžko budou kutat alespoň americké čtyři pětky (což nic nemění na skutečnosti, že tenhle release budou producenti s odstupem hodnotit pozitivně). 

 

Stříbrnou pozici v žebříčku drží Bullet Train. A je to zjevně do velké míry dar věnovaný mizernou konkurencí, protože rychle uvadající akčňák má celosvětově na kontě 173 mega a alespoň na to dvoukilo by se vyšplhat mohl. Těší ho přitom hlavně nadšené výskání diváků.

Idris Elba přitom může Bradu Pittovi ještě závidět, protože jeho souboj se silou přírody v Bestii eviduje jen dvacku z Ameriky a 36 milionů celosvětově. Šoupnout na stream v tomhle případě mohlo opravdu stačit, je ale zjevné, že tvůrci chtěli s filmem machrovat z pozice řízného kinohitu.  

 

Šestou příčku drží DC Liga supermazlíčků, jenže i když klesá jen o čtvrtinu, její celosvětový součet za 146 milionů je pořád spíš tristní. Bohužel ještě mizernější je start fantasy 3000 let touhy od režiséra Šíleného Maxe George Millera s necelými třemi miliony. Zapomeňte na bondovské naděje, Idris Elba je zjevně tzv. box office poison... A ani recenze a ohlasy nejsou úplně oslnivé. Nový Max se prostě nekoná.  

Desítku uzavírají s dvěma miliony červencové blockbustery: Mimoni 2 mají na kontě už přes 860 milionů, zatímco čtvrtý Thor se tlačí alespoň ke kótě třičtvrtě miliardy. Nakonec nejspokojenější můžou být paradoxně strůjci romantiky Kde zpívají raci?, protože u ní je globálních 106 milionů velkým úspěchem a těžením nad plán. 

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden bude nouze pokračovat, proto se o slovo hlásí třeba znovuuvedený Spider-Man: Bez domova nebo IMAXovská verze Čelistí. Retro.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace