Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bullet Train dál vládne Americe, na kina ale udeřila bída


ikona
Cival
bodies bodies bodiesbrad pittbullet traindavid leitchdc liga supermazlíčkůelvisjordan peelekde zpívají racimarvelmaverickmimoninenenopepete davidsonthorthor: láska jako hromtom cruisetop guntop gun: mavericktržby
Bude táhnout záhy americká kina zase jen Top Gun? 

A už je to tady! Éra kasovní bídy a tržebního sucha udeřila letos už v první polovině srpna a nemá na to vliv globální oteplování, ale kupodivu absence tučných blockbusterů v poslední fázi letní sezóny. Takže budou dlouhé dny dojíždět dosavaní popcornovky a pod nimi paběrkovat menší tituly a nezávislárny. Nebude to veselý pohled, i když zkonzumuje míň znaků do reportů...

Každopádně z toho může těžit Bullet Train. Akčňák Brada Pitta pod režijním vedením Davida Leitche se totiž může díky abenci konkurence chlubit obhajobou první pozice - stačilo k tomu ovšem chudých třináct milionů. Pokles o 55% není zrovna růžový, pod tlakem případných dalších megafláků by bylo ale mnohem hůř. 

 

Bullet Train se každopádně těší solidním ohlasům diváků a hlavně rating na ČSFD 84% a účast mezi nejlepšími tituly všech dob se hodně cení, v Americe to ale ze současných 54 mega na kilo nevytáhne. Pitta by měl jistit hlavně zbytek světa, ani tam to ale na kdovíjak mocný hit nevypadá - průběžných 114 milionů naznačuje výrazné zpomalení na dráze a zastavení Bullet Trainu v kasovní nižší střední třídě.

 

Zbytek pelotonu je ale ještě výrazně slabší, což značí jediné - Maverick může při své stabilní výkonnosti zase stoupat pořadím! Top Gun 2 tak vyskočilo ze šestky znovu na bronzovou pozici a nejen díky čerstvě přidaným kinosálům si dokonce o skoro dvě procenta oproti minulému víkendu polepšilo na 7,1 mega. V Americe je to už 673 milionů a sedm stovek zjevně padne. Stejně jako 1,4 miliardy celosvětově, protože Cruiseovi k téhle metě (kolikáté už?!) schází už jen 22 mega. Impozantní triumf.

Sedm milionů si na stříbrném stupínku připsala i DC Liga supermazlíčků. Jejích 109 milionů celosvětově je ale v kontextu animovaného žánru (i komiksů) docela velká slabota.

 

Thorovi a Nene bych mohl zopakovat to, co minulý týden - stejná výkonnost za 5,3 milionu, Thorovy celkové tržby výrazně impozantnější na 720 milionech celosvětově, pořád bych ale čekal, že pocitově budou trochu spokojenější tvůrci Nene s americkým kilem. Už proto že reakce kritiků i diváků jsou přeci jenom výrazněji na straně novinky hororového experimentátora Jordana Peelea.

V druhé půlce žebříčku se dál radují nenápadní Raci, osmisetmilionoví Mimoni a trpělivě přisypávající Elvis, který si hýčká víc jak čtvrtmiliardu celosvětově. Novinky vůbec neměly šanci: Adrenalinový thriller Fall má naštěstí alespoň solidní reakce. Víceméně to samé platí o teen hororové komedii od umělců z A24 s partou sexy holek a komikem Petem Davidsonem Bodies Bodies Bodies, který se na Rottenech těší působivé přízni s ratingem 7,4 z 10 z 90% recenzí. Otvírák ale jen za tři miliony. I proto se dá ale předpokládat, že podobně jako drtivou většinu ostatních amerických premiér srpna a září tenhle titul v českých kinech vůbec neuvidíme...

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se popere alespoň Idris Elba s Bestií. Ale taky to nebude žádnej šlágr.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace