Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nový Predátor je jedním z nejlepších dílů série


ikona
Spooner
Amber MidthunderDan Trachtenbergpredatorpreyprvní reakce
Dočká se konečně Predátor poctivého filmového nářezu? 

Když se objevily první zprávy o novém filmu s Predátorem, moc nadšení a velká očekávání to v nás nevyvolávalo. Vesmírný zabiják to měl po nepovedeném kousku Predátor: Evoluce od Shanea Blacka u fanoušků nahnuté, zasazení do minulosti a střet s kmenem Komančů v čele s hrdinnou indiánkou zněl všelijak a příliš důvěry nevzbuzoval ani fakt, že se ikonická postava tentokrát vyhne kinům a zamíří rovnou na streamovací službu Hulu (u nás na Disney+). Jenže trailery dokázaly docela zaujmout a režisér Dan Trachtenberg už v Ulici Cloverfield 10 ukázal, že umí sakra překvapit. A podle prvních diváků snímku Predátor: Kořist se mu to nejspíš podařilo i tentokrát.

Snímek byl totiž promítnut první fanouškům na Comic-Conu a ti na sociálních sítích, zejména tradičně na Twitteru, nešetří nadšením a superlativy. A velmi často se dokonce ozývají hlasy, že se jedná o nejlepší Predátorův film od jedničky s Arniem! Kořist je údajně přesně tím, co si fandové Predátora už několik let přáli – našlapanou, špinavou a drsnou béčkovou jízdou, která je plná akce a výživného vyvražďování titulního emzáka. Trachtenberg pak údajně umí výtečně pracovat s atmosférou, i faktem, že se toho ve filmu příliš nenamluví. A do toho servíruje výborné záběry a práci s kamerou. 

Nový Predátor se pak svým stylem od svých předchůdců v mnohém odlišuje, duchu značky však zůstává věrný. Chválu pak ve velkém sbírá také představitelka hlavní role Amber Midthunder, kterou si údajně diváci zamilují a snímek je pro její postavu velmi osobní cestou. Zdá se zkrátka, že Trachtenberg vytěžil střet indiánů s Predátorem na maximum. Musíme ale brát v potaz, že se jedná o ohlasy nadšenců z Comic-Conu a první recenze mohou přinést nějaké to ale. Jde však o první nadějnou vlaštovku naznačující, že minimálně skalní fandové by mohli být tentokrát spokojeni.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (29)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace