Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Michael Mann chystá druhý Nelítostný souboj


ikona
Mr. Hlad
al pacinoheatmichael mannnelítostný soubojrobert de niro
Pokračování jednoho z nejlepších thrillerů všech dob možná přeci jen vznikne i jako film. 

Michael Mann se může pochlubit hodně dobrou filmografií. Poslední Mohykán, Collateral nebo Insider: Muž, který věděl příliš mnoho jsou strašlivé pecky, ale jeho filmem číslo jedna je pravděpodobně Nelítostný souboj. Thriller, v němž se proti sobě postavili polda Al Pacino a šéf party lupičů Robert De Niro. Velkolepá podívaná s dost možná nejlepší přestřelkou všech dob, plná hereckých hvězd a s pohlcující atmosférou je dnes legenda. 

Michael Mann se k hrdinům vrátil s knihou Heat 2, ve které se objeví známí hrdinové, ale děj se má odehrávat po Nelítostném souboji a zároveň i před ním. Vincent Hanna se tu snaží polapit Chrise Shiherlise, jehož si zahrál Val Kilmer a na konci zdrhnul. Zároveň se podíváme na konec osmdesátých let, kdy parta Neila McCauleyho loupila na západním pobřeží a postupem času se přesouvala do Chicaga, v němž Hanna pátral po nebezpečném gangu. 

Režisér a dnes už tedy i spisovatel Mann teď potvrdil to, v co fandové doufali. Knížka byla od začátku koncipovaná tak, aby podle ní šlo natočit film. A údajně se na adaptaci už pracuje, i když režisér odmítl prozradit víc s tím, že nemůže. Bude zajímavé sledovat, co se bude dít dál. Scorseseho Irčan ukázal, že herecké veterány lze omladit, ale těžko říct, jestli by to v tomhle případě fungovalo. Al Pacino navíc nedávno na otázku, který mladší herec by ho v případné adaptaci Heat 2 měl nahradit, odpověděl, že Timothée Chalamet, což je neobvyklá, i když zajímavá volba. Mann nedávno v seriálu Tokyo Vice ukázal, že i s přibývajícími roky točit umí, takže snad se toho pokračování fakt dočkáme. 

---

Vytáhni v hospodě: Do role Shiherlise chtěl Michael Mann původně Keanu Reevese, ten ale dal přednost divadelnímu Hamletovi, a tak ho nahradil Val Kilmer. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace