Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Bude novinka Jordana Peelea hororem roku?


ikona
do_Od
hororJordan PeeleNeneNopeprvní reakceUteč
Má Jordan Peele na triku další hit? První diváci mají jasno. 

"Jako z jiného světa." Tak zhruba takové ohlasy zatím provází nový horor režiséra Jordana Peelea Nene, který u nás vstoupí do kin již za necelý měsíc. Peele, autor výborného Uteč, ale taky podstatně hůře přijatého My, se posledních pár let věnoval spíš psaní a produkování, nyní do toho ale opět šlápnul coby režisér a minimálně první reakce na jeho další výlet do hororového žánru s kapkou mysteriózna navrch naznačují, že by se mohl vrátit ve výborné formě.

Reportér CNN Frank Pallotta například uvedl, že se jedná o vzrušující podívanou vyprávějící o hororech vzrušujících podívaných, která se inspiruje sci-fi z 50. let, překypuje skvělými hereckými výkony (hlavně Kaluuya), a byť byl Peele v minulosti přirovnáván k Hitchcockovi, Nene je spíš důkazem, že se jedná o nového Carpentera. Podobně chválou nešetří ani editor Collideru Steven Weintraub, který se nepouštěl do detailů, vychválil ale zejména práci kameramana Hoyteho Van Hoytemy. Film díky němu musíte vidět na tom největším možném plátně, ideálně v IMAXu.

Další lidé pak chválí například jak je film nepředvídatelný, nebo jak parádně míchá žánry. Ve finále pak prý dojde i na velké hollywoodské srovnání účtů, ať už to znamená cokoli. Nicméně objevily se pochopitelně i negativní názory, známý kritik Scott Menzel například napsal, že byť se jedná o režisérovo nejambicióznější dílo, je zároveň jeho nejslabším. První akt je famózní, v tom dalším ale snímku dojde dech a stane se špatným filmem od M. Night Shyamalana s elementy od Spielberga. Což zní dost hrozně. Většina lidí nicméně dává palec nahoru a v zásadě se tak mluví o kandidátovi na nejlepší horor roku. Jestli se to potvrdí, nebo ne, se dozvíme už za pár týdnů. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace