Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 6 nejlepších nových postav z marvelácké Fáze 4


ikona
KarelR
avengersdoctor strangemarvelmcu
Marvel nám za poslední rok naservíroval šest celovečerních filmů a sedm seriálů. Dokázal z nich vykřesat nějaké nové postavy, které si zaslouží pozornost? 

MCU mělo už od prvního Iron Mana jednu velkou devizu – postavy. I když byly filmy někdy lepší a někdy horší, Kevin Feige vždycky posílal do kin hrdiny, kteří člověku dříve či později přirostli k srdci. Mnoho let béčkoví komiksáci se pod jeho vedením stali miláčky publika a fungovali napříč mnoha celovečeráky, jež vedly k epickému střetu s Thanosem v Endgame. V roce 2021 nicméně Marvel vstoupil do nové éry (aka Fáze 4) a začíná budovat další ságu s kupou dosud neviděných hrdinů.

Právě tenhle „relaunch“ mě dovedl k otázce, jak na tom Marvel vlastně je s nováčky. Nevyhnutelného střetu s Kangem se pochopitelně zúčastní staří známí jako Thor, Doctor Strange nebo Ant-Man. Spoustu prostoru však dostanou i postavy, které do MCU přibyly až ve Fázi 4, a tak není od věci popřemýšlet nad jejich aktuálním stavem.

Kdo tedy zvládnul ukrást srdce fanoušků a fanynek a má velký potenciál do budoucna? Původně jsem tenhle článek chtěl udělat na Top 10 nebo alespoň Top 7, nakonec jsem však zjistil, že se dokážu postavit jen za šestici hrdinů (a hrdinek), které Marvel oživil v posledním roce. Ano, je to docela smutná bilance. Pojďme ale přehodit výhybku a výjimečně se zaměřit na to, co se Marvelu v poslední době podařilo.

6) Mobius M. Mobius

Owen Wilson se v Lokim ujal role málo známého agenta TVA – a v podstatě dokázal ukrást každou scénu, v níž se objevil. Jeho Mobius je sympaťák, kterého není úplně snadné převézt, a má na rozdíl od svých kolegů jasný životní cíl. Chce si totiž pořídit vodní skútr, a jestli se mu to ve druhé sérii Lokiho nepovede, můžou se v Marvelu těšit na spoustu naštvaných dopisů a mailů.

5) Shang-Chi

Kdo by loni v září tipoval, že bude Shang-Chi patřit mezi to lepší, co nám Marvel ve Fázi 4 naservíruje? Asijského superhrdinu zradily otřesné trailery, nakonec se však předvedl ve svižné akční fantasy, jíž podrazilo nohy až digitální finále. Simu Liu každopádně sbíral body za to, že opravdu umí kopat (autobus je pořád super) a dovedl prodat jak neochotnou mlátičku, tak flákače se zálibou v karaoke. Snad se mu tedy bude dařit i do budoucna.

4) Doctor Strange Supreme

Ano, mám na mysli kresleného Doctora Strange ze seriálu What If…?, jehož tragický příběh se náramně povedl. Strange Supreme začal jako nebezpečný sobec, momentálně však funguje jako pravá ruka mocného Watchera a teoreticky by mohl dostat i hranou podobu. Zápolení s Kangem a srážení planet totiž doprovodí další zkoumání mnohovesmíru, tak doufejme, že se na tohohle komplikovaného hrdinu nezapomene.

3) Ms. Marvel

Kamala Khan se v komiksech poprvé objevila až v roce 2013, okamžitě se však stala vítanou holčičí protiváhou Spider-Mana. Dokázala to samé i její hraná verze? To si pište, že ano! Seriálový debut Ms. Marvel má sice viditelné rezervy (záporáci…), Iman Vellani je však v roli fanynky Avengers, která získá superschopnosti, naprosto kouzelná. Příště ji uvidíme po boku Captain Marvel a Spectrum (Monica Rambeau z WandaVision) v dívčí týmovce The Marvels, a už teď je jasné, že si celý film ukradne pro sebe.

2) Yelena Belova

Nositelka famózní vestičky a haterka superhrdinských póz byla zdaleka největším pozitivem celovečerní Black Widow. Yelena Belova se po jediném filmu stala živou vodou MCU, tím však její krasojízda neskončila. Vzápětí se totiž objevila ještě v seriálovém Hawkeyovi, kde už bylo vyloženě jasné, že si Florence Pugh našla další výbornou roli – a že ji strašně baví hrát superhrdinku, která se nebojí konstantně říkat pravdu. Snad ji Marvel nezazdí jen v Thunderbolts, Yelena by se rozhodně měla probít i do Avengers 5.

1) Kate Bishop

Pokud jste byli napjatí, kdo bude na první místě, tak jste očividně neviděli Hawkeye. Zatímco na většinu marveláckých rolí se dělá složitý casting, u Kate Bishop bylo všem jasné, že ji musí hrát Hailee Steinfeld. A výjimkou nebyl ani Kevin Feige, který jí roli okamžitě nabídnul a díky bohu se dočkal kývnutí. Hawkeyova svěřenkyně se tedy z papírové hvězdy mohla proměnit v hvězdu seriálovou a předvést, že je jasnou královnou Fáze 4. Neztrácí se totiž v akci, v dialogových výměnách ani v tíživých rodinných problémech, a její scény s Yelenou byly jasným highlightem celého seriálu. Pokud u Marvelu chodí na internet, rychle holkám vymyslí nějakou týmovku, v níž se třeba pokusí ukecat Kanga, aby se na celé to dobývání vesmíru vykašlal. Já bych si na ni určitě zašel!

Které nové marvelácké postavy ovládly Fázi 4 podle vás? Hoďte svůj (libovolně dlouhý) žebříček do diskuze, ať je vidět, jestli panuje nějaká shoda, anebo to má každý úplně jinak.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (46)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace