Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: The Gray Man je netflixovskou akční nudou


ikona
Spooner
Anthony Russochris evansjoe russonetflixprvní reakceryan goslingthe gray man
Jak moc to od kritiků schytává akčňák od bratrů Russoových?  

Co si budeme povídat, v kinech už nás po čtvrtém Thorovi toto léto moc blockbusterů nečeká, a tak už příští týden přijde se svou špetkou do mlýna i Netflix. Příští pátek totiž na jejich streamovací službu dorazí The Gray Man, dosud nejdražší netflixovský film vůbec, v němž si Ryan Gosling zahraje bývalého špičkového agenta CIA, jemuž začne jít po krku Chris Evans a jeho bývalí kolegové. A jelikož se jedná o adaptaci prvního dílu úspěšné knižní série, režijní duo v podobě bratrů Russoových i producenti by asi nechtěli zůstat pouze u jednoho zářezu. Jenže už trailer dával tušit, že to s největší netflixárnou roku asi nebude úplně jednoduché a totální akční nálož jsme z něj necítili. A první zámořské reakce tyto dojmy jen umocňují.

The Gray Man má totiž na Rottenech pouze 50 % spokojených recenzí s nehezkým ratingem 5.6. Takže další sterilní a ničím výjimečná netflixovka, jež z tohoto streamu vyskakují jak na běžícím pásu? Podle ohlasů to tak opravdu vypadá. Kritici sice kvitují, že akce je opravdu velkolepá, je na ní vidět obří rozpočet a přestřelkami ani bitkami se tu opravdu nešetří. Největší spokojenost pak převládá právě u tramvajových skopičin v Praze, které jsou podle mnohých opravdu spektakulární. I když ale akční scény naplňují blockbusterová měřítka a snaží se svézt na vlně Bournea, Bonda i Johna Wicka, do svých vzorů mají podle všeho dost daleko. Dojmy pak kromě sterilní akce nezlepšuje prý ani scénář, který je dost jednoduchý, pitomý a připomíná žánrovky z 90. let.

Aspoň, že obsazení obstálo dle všeho na jedničku. Ryan Gosling se v roli akčního hrdiny rozhodně neztratil a je potřebným tahounem filmu, Chris Evans si svého záporáka vyloženě užívá a Ana de Armas je hlavnímu borci obstojnou parťačkou. Jenže to úplně k žánrové pecce nestačí. Samozřejmě se najdou i spokojenější ohlasy, které tvrdí, že i přes řadu chyb dodali bratři Russoové zábavnou a svižnou akční jednohubku, co se naštěstí vůbec nebere vážně. A další zase mluví o filmu, co je ideální jako kulisa k civění do mobilu. Prostě to vypadá na další generický streamovací kousek, jen zkrátka s větším rozpočtem. I když já budu pořád (možná naivně) doufat v aspoň ten poctivý akční výplach.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (49)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace