Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mluvili jsme s režisérem Dooma...


ikona
imf
andrzej bartkowiakdoomherní adaptace
 

...bude se točit druhý díl? Jsou producenti spokojení? Hraje v Doomovi Marek Vašut? Na tohle všechno vám umíme odpovědět, protože Andrzej Bartkowiak byl přítomen novinářské projekci Dooma a rád se s námi na tiskovce podělil o svoje rozumy.

Tiskovky se zúčastnili krom režiséra Bartkowiaka i koproducent Matthew Stillman, castingová šéfka Nancy Bishop a představitel Dr. Carmacka, herec Robert Russell. Nejvíc otázek pochopitelně směřovalo na pana režiséra, ale nečekejte žádné šokující odhalení. Novinářská obec byla poměrně pasivní a na straně hostů byla znát jistá úsečnost, přesto jsme šance využili a položili pár otázek.

Andrzej Bartkowiak vysvětloval, že se snažil přiblížit hře, jak to jen šlo a krom pětiminutového záběru z vlastních očích lze na pohybu kamery vysledovat určité společné rysy hry a filmu. Finální superhrdinský souboj Rock vs. Karl Urban byl do snímku přidán nad rámec původního scénáře, aby trochu "opepřil" závěr filmu. Padla otázka i na obsazení, kterou Bartkowiak zodpověděl velmi diplomaticky. Dwaynea "Rocka" Johnsona by si prý vybral tak či onak, ale přebíral projekt od jiného režiséra (Enda McCallion, známý režisér videoklipů, rozešel se s Universalem kvůli "tvůrčím neshodám", krátce před natáčením) a musel tak pracovat s už hotovým castingem. Natáčení v pražských studiích (film vznikal komplet v ateliérech) si pochvaloval, stejně tak českou část štábu, Nancy Bishop zmínila především obětavé české kaskadéry.

Ve filmu však Čechy najdeme jen v rolích mrtvol (samí "raketoví vědci"), nikdo z našich herců nemá ve filmu mluvený štěk, dokonce ani Marek Vašut, klasický český talisman. Tentokrát se ho nedočkáte.

Řeč přišla i na tržby. Producenti jsou spokojeni s prvním místem v americkém žebříčku, ale čekali o pár milionů víc (18-19 milionů za první víkend, narozdíl od skutečných 15), rozpočet odmítl Matthew Stillman sdělit, trochu zamlžil s tím, že v tisku uváděných 60-80 milionů dolarů je nepřesná suma. V reakci na otázku ohledně zpoždění premiéry (o pár měsíců) Andrzej Batkowiak uvedl, že postprodukce byla náročná a termíny se musely trochu posunout.

Matthew Stillman nakonec odpovídal i na pár otázek ohledně nového Bonda, na kterém se také podílí. Tyto zprávy si necháme do jiné bleskovky, nicméně Matthew zavtipkoval, že nový Bond bude mít v ČR premiéru v lednu 2007, prý ve stejném termínu jako Doom 2. Andrzej Bartkowiak naznačil, že by si režii dvojky klidně střihnul, vzhledem k tržbám si ale na nějakou akci v tomhle směru budeme muset počkat minimálně do vydání DVDčka.

Ohledně chystaných projektů se Bartkowiak nevyjádřil, pouze naznačil, že má nějaké nabídky. IMDb je v tomhle ohledu trochu sdílnější, je tu šance že by mohl natáčet životopisné drama o vzestupu a pádu mexického drogového bosse Pabla Escobara. Nad jeho účastí ale stále visí otazník a sám Bartkowiak připustil, že mu spíš vyhovuje akční žánr.

Doom se v českých kinech objeví už 3. listopadu. Naší recenzi si můžete přečíst ZDE, k mání je i interview s Rockem.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace