Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 7 pokračování slavných sérií, která snad proboha nikdy nevzniknou


ikona
KarelR
batmanharry potterpan prstenutop gun
Rok co rok do kin míří pokračování, na jejichž existenci by člověk nejraději zapomněl. Jaké sequelové pokusy nesmí za žádnou cenu dostat šanci? 

Jak všichni dobře víme, úspěšné a populární značky se v Hollywoodu musí vracet tak dlouho, dokud někoho zajímají. Drtivá většina filmových sérií tak končí až ve chvíli, kdy nejnovější pokračování bolestivě selže a není šance to nějak napravit.

Velmi vzácným opačným případem je jasně daný konec série, jenž studio záhy nepřepíše dalším dílem. Většinou je to kvůli tomu, že si klíčoví tvůrci či herci jednoduše dupli a nejde pokračovat bez nich. I tenhle problém se však často překoná, což mě přivedlo k „žebříčku“ filmů, po kterých studia určitě tajně touží… a my musíme doufat, že se jim je nikdy nepovede natočit.

Harry Potter 8

Zhruba po třech dekádách se před kameru vrátily ústřední trojice ze Star Wars nebo Jurského parku – a Warneři určitě touží po tom, aby se to samé povedlo u Harryho Pottera. Od posledního filmu koneckonců uplynulo 11 let a Fantastická zvířata se zasekla po třech z pěti dílů, jež J. K. Rowlingová slíbila. Divadelní hra Prokleté dítě, která funguje jako osmý příběh kouzelnické ságy, se odehrává 19 let po Relikviích smrti a teoreticky si tak pomalu říká o adaptaci. Reálně by však Warneři potřebovali jednak souhlas Rowlingové a jednak návrat mnoha původních herců, kteří mají o kouzelnický comeback vyloženě nulový zájem. Snad jim to vydrží!

Kmotr 4

Věděli jste, že na konci 90. let málem vznikl Kmotr 4 s Leonardem DiCapriem? Přesně tak, Francis Ford Coppola plánoval čtyřku ve stylu dvojky, v níž by se jedna časová linie (z 80. let) zabývala Vincentem v podání Andyho Garcii a druhá (ze 30. let) mladým Sonnym, jehož si měl zahrát právě DiCaprio. Robert De Niro by mu dokonce kryl záda jako Don Corleone, po smrti Maria Puza se však projekt rozpadl a Coppola se k němu později už nevrátil. Při pohledu na to, jak se Paramount Kmotrem momentálně zabývá (režisérský sestřih trojky následoval seriál o natáčení jedničky), není čtyřka vůbec nereálná. Stačí, aby na ni kývnul Andy Garcia, a kdo ví, jaká hrůza se začne dávat dohromady…

Návrat do budoucnosti 4

Studio Universal nabízelo Robertu Zemeckisovi a Bobu Galeovi spoustu peněz za to, aby dali dohromady čtvrtý Návrat do budoucnosti. Tvůrci slavné trilogie ale odmítli s tím, že jde o uzavřený příběh, a navíc se postarali o to, aby pokračování nešlo natočit bez nich. Jak Gale prozradil v rozhovoru z roku 2020, filmová práva jsou u Spielbergovy společnosti Amblin a Zemeckis s Galem mají džentlemanskou dohodu, že nikdy nevznikne čtyřka bez jejich požehnání. Musíme tedy doufat, že se časem něco nezmění, aby Návrat do budoucnosti zůstal výjimečným případem trilogie, jíž nečekají prequely, sequely ani reboot s Downeym a Hollandem.

Nolanův Batman 4

Kdy bude pokračování komiksovky Temný rytíř povstal? Jakmile po něm zatouží Christopher Nolan! Přesně tuhle zprávu nedávno přinesl Christian Bale, jenž byl při propagaci Thora samozřejmě tázán na to, zda se někdy vrátí do role Batmana. Není pochyb o tom, že by Warneři čtyřku z fleku brali, i když teď v kinech žonglují se třemi jinými Batmany. Šance na dalšího Temného rytíře jsou však prakticky nulové, a pokud Nolan za pár let nedostane geniální nápad, rozhodně s ním nepočítejte. I v tomto případě platí, že musíme žít s uzavřenou trojicí příběhů, což je… vynikající zpráva!

Pán prstenů 4

Nesmějte se, ono by to v klidu šlo! Jak dokazuje třeba blížící se seriálový Pán prstenů, Středozemě je plná příběhů, které se můžou zadaptovat. Brzy se podíváme do Druhého věku, na konci Návratu krále nicméně začíná Čtvrtý věk, v němž Aragorn porazil spoustu dalších nepřátel a dal dohromady Obnovené království Arnoru a Gondoru. V případě, že by se Viggo Mortensen nechtěl do role vrátit (jako že se to opravdu nestane), se pak dá skočit k Aragornovu synovi Eldarionovi, anebo je k dispozici bohatá budoucnost jiných postav. Práva na filmy ze Středozemě jsou mimochodem aktuálně na prodej, tak se musíme modlit, aby po šestnácti koncích Návratu krále opravdu nepřišlo pár navazujících trilogií.

Top Gun 3

Miles Teller už v rozhovorech připouští, že si s Tomem Cruisem povídá o Top Gunu 3. A my musíme doufat, že ho Cruise zatím neodpálkoval jen ze slušnosti, protože další pokračování zkrátka nepřichází v úvahu. Dvojka je precizně vybalancovaným zázrakem, který se s legendárním Maverickem loučí na absolutním vrcholu. A přestože u Paramountu nejspíš Cruise prosí na kolenou, aby mohli natočit alespoň spin-off nebo seriál, něco mi říká, že je podobně jako u Mission: Impossible posílá do háje – a bez jeho posvěcení rozhodně nic nevznikne. Díky bohu za to!

Žhavé výstřely 3

Zatímco předešlá šestice filmů by v Hollywoodu dostala zelenou asi za pět vteřin, s pokračováním Žhavých výstřelů by to bylo složitější. Nedávno po něm volal Jon Cryer, který si zahrál v topgunovské jedničce (a chtěl by ve trojce parodovat Top Gun 2), moc lidí se však nechytlo. Charlie Sheen si totiž za poslední tři dekády lehce pohřbil kariéru a v tuhle chvíli ho nepouští ani do televize, natož aby měl šanci vtrhnout do kin. Dávaly by Žhavé výstřely 3 smysl bez něj? No… asi jako Bláznivá střela bez Leslieho Nielsena. Připravte se tedy na to, že bude závěrem série navždy dvojka aka nejlepší parodie všech dob. Smutnější zprávu aby člověk pohledal, že?

U kterých filmových sérii nechcete pokračování vy, protože jejich povedený (nebo alespoň slušný) konec nepotřebuje změnit? Dejte jako tradičně vědět v diskuzi a, ehm, pokud jste chtěli napsat Matrix, jdete bohužel pozdě.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (43)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace