Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co se můžete těšit v Karlových Varech?


ikona
Spooner
Benicio del ToroGeoffrey Rushkarlovy varyKVIFFLiev Schreiber
Nespočet festivalových pecek, českých novinek či známých hvězd. Na co všechno letos Karlovy Vary lákají? 

56. ročník filmového festivalu v Karlových Varech je za dveřmi a už zítra se v oblíbeném lázeňském městě po červeném koberci projdou (nejen) tuzemské hvězdy a začne tím promítání nadějných i napjatě vyhlížených filmů. Česká filmová událost se tak po složité době covidové vrací na svůj tradiční termín začátku července. A my samozřejmě budeme u toho, protože i letos bude ve Varech rozhodně z čeho vybírat. Naše největší filmové tipy rozebereme již brzy v našem dalším článku, tak si zde projeďme aspoň ty nejvýraznější kousky. Festival zahájí v pátek italská novinka Superhrdinové od režiséra Paola Genovese (hitovka Naprostí cizinci), filmové hody pak o týden později uzavře napjatě očekávaná fantasy novinka George Millera Tři tisíce let touhy s Idrisem Elbou a Tildou Swinton. A mezitím budete moci zajít na Zločiny budoucnosti Davida Cronenberga, kontroverzně přijatý horor Men od Alexe Garlanda či chválený kousek Všechno, všude, najednou.

Bohatý bude festival také na novinky z českých luhů a hájů. Z tuzemské produkce budou možná nejvíce vyznívat kousky jako ambiciózní Slovo, sexuálně odvázaná Hranice lásky či rapové combo BANGER. a dokument PSH Nekonečný příběh. Dojde ovšem i na filmové klasiky typu Čaroděj ze země Oz, Návrat do Budoucnosti, RoboCop a pozornost bude věnována také tvorbě Davida Lynche. Během festivalu se pak bude vzdávat také pocta zesnulé dlouhodobé umělecké ředitelce a ikoně MFF Karlovy Vary Evě Zaoralové, kterou připomene v hotelu Thermal výstava fotografií. 

Fanoušci českých klasik pak budou na plátně zhlédnout digitálně zrestaurovanou klasiku Žert. Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary si pak převezme česká legenda Bolek Polívka. Stejnou cenu si při zakončení převezme také hollywoodský sympaťák Benicio del Toro, jehož na seznamu hvězdných zahraničních hostů doplní ještě veterán Geoffrey Rush a nově ohlášený Liev Schreiber. Bude toho prostě zase dost a kdyby vám náhodou tyto jména a filmy ke spokojenosti nestačily, tak vězte, že v okolí Thermalu se bude potloukat i část naší redakce. Tak doufáme, že vás ve Varech letos uvidíme!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace