Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér Neviditelného by mohl oživit klasiku s Brucem Lee


ikona
Mr. Hlad
bruce leegreen hornetkatoleigh whannell
Maskovaní mstitelé vyrážejí opět do ulic 

Leigh Whannell má teď v Hollywoodu skvělou vyjednávací pozici. Upozornil na sebe díky klasice Saw: Hra o přežití a pomáhal i s dalšími horory svého kámoše Jamese Wana. A když se sám postavil za kameru, začaly se dít docela zajímavé věci. Jeho akční sci-fi Upgrade sice trochu prohučelo pod radarem diváků, naštěstí nová verze hororové klasiky Neviditelný byla sakra velký hit. Whannell ukázal, že umí točit akci i napětí, ale – a to Hollywood zajímá – že to zvládá zatraceně levně. 

V poslední době jsme o něm slyšeli v souvislosti třeba s remakem klasiky Johna Carpentera Útěk z New Yorku a výlet do amerického velkoměsta, ze kterého se stalo největší vězení na světě, bychom si od Whannella rozhodně nechali líbit. Teď se ovšem jeho jméno začíná skloňovat v souvislosti s dalším projektem. Momentálně prý jedná s Universalem o režii akčňáku The Green Hornet And Kato

Půjde pochopitelně o novou verzi příběhů majitele novin Britta Reida a jeho kámoše Kata. Ti začínali jako maskovaní hrdinové v rádiu ve čtyřicátých letech, ale ikonami se stali až díky seriálu ze šedesátých let, kde se americkému publiku představil Bruce Lee. Pár let stará filmová verze se Sethem Rogenem, Jayem Chou a Christophem Waltzem zkusila víceméně superhrdinský příběh pojmout jinak, avšak i přes hodně zajímavě pojaté akční scény nebyli diváci moc zvědaví na Rogena jako akčního hrdinu/stejné tele, jako hraje vždycky. Whannell by mohl pojmout příběh víc tradičně. A vzhledem k tomu, jak mu akce šla v Upgrade i Neviditelném, docela bychom to chtěli vidět. Scénář je hotový, takže pokud se Whannell se studiem domluví, mohlo by se začít točit už brzy. 

---

Vytáhni v hospodě: Leigh Whannell se po Neviditelném motal i okolo nové verze Vlkodlaka. Nakonec projekt The Wolfman opustil a točit ho bude Derek Cianfrance, režisér drsných dramat Blue Valentine nebo Za borovicovým hájem. Odvážná volba. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace