Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: kosmický Thor: Láska jako hrom


ikona
do_Od
Chris HemsworthChristian Baleprvní reakceTaika WaititiThor: Láska jako hrom
Je čtvrtý Thor minimálně stejně zábavnou jízdou jako trojka? 

Zbývají asi necelé dva týdny do premiéry jedné z nejočekávanějších letošních marvelovek. Čtvrtý Thor je totiž úspěšným shlédáním režiséra Taiky Waititiho a Chrise Hemswortha, kteří spolu naposledy upekli chválený Ragnarok. Tentokrát navíc mají k ruce také Strážce Galaxie, na scénu se vrací Natalie Portman, jako "překvápko" na diváky čeká Russel Crowe coby božský Zeus a role záporáka se zhostil poněkud nečekaně, ale vítaně Christan Bale. Papírově by tak mělo jít o jeden z nejlepších komiksových filmů letoška. Jestli se to potvrdí i mimo papír pak mohou napovědět i první reakce.

V zámoří už totiž pár vybraných kritiků a fanoušků mělo možnost film zhlédnout, a jak se za moment dočtete z jejich dojmů, čeká nás v kině minimálně nadprůměrná zábava. Filmový kritik Simon Thompson kupříkladu napsal: „#ThorLoveAndThunder je nadupaná jízda, která člověku dává, pro co si přišel. Hemsworthův Thor zůstává klenotem v koruně Marvelu. Baleův Gorr je pak pro změnu zabijáckým strašákem, který v sobě mísí děs i bizár. Návrat Natalie Portman a její spojení s Tessou Thompson je přímo geniálním tahem. A Croweův Zeus je už jen třešničkou na dortu.“

Ostatní kritici pak vesměs chválí stejné věci. Čtvrtý Thor má nabídnout úchvatný vizuál i skvělý humor, Waititimu se ale povedlo do něj vmísit především silné emoce. Další chvála na Balea, který se prý zařadí po bok nejlepších MCU záporáků vůbec, no a pochvalu si zaslouží i některé akční scény. Co naopak moc nefunguje je napětí, kdy se o postavy příliš nebojíte, a příběh, který zase tolik nestrhne. Kolem a kolem nicméně povedená marvelovka na úrovni Ragnaroku a snad i náprava za trochu pokažené dojmy z dvojky Strange.

Tak co, vyrazíte do kina? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace