Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Jurský svět 3 je rozmáchlým nostalgickým dobrodružstvím, které nestrhne


ikona
Spooner
chris prattjurský svět 3jurský svět:nadvládaprvní reakce
Jak se povedl podle prvních ohlasů dinosauří sraz staré a mladé generace? 

Světová kina sice nyní úspěšně a zaslouženě vysává Tom Cruise s výtečným druhým Top Gunem, už příští týden však dostane těžkou konkurenci. Do multiplexů totiž naplno vtrhnou dinosauři ve třetím Jurském světě s podtitulem Nadvláda, v němž se za režijní kormidlo vrací prověřený Colin Trevorrow. A hlavně dojde k velkolepému setkání mladých hrdinů v čele s Chrisem Prattem a staré gardy v podání Sama Neilla, Laury Dern a Jeffa Goldbluma. A mělo by jít samozřejmě i o epické zakončení nové trilogie.  I když do většiny kin vtrhnou dinosauři až příští týden, v 15 zemích světa včetně Itálie, Mexika či Jižní Koreje si užívají očekávaný blockbuster už teď. A tak už máme venku samozřejmě i první ohlasy.

Na Rottenech tak aktuálně svítí 88 % kladných recenzí, pohled na průměrný rating 6.2 už ale tak veselý není. Recenze se většinou shodují v tom, že nový Jurský svět je našlapanou podívanou, v níž se epickou akcí opravdu nešetří a divák u ní nemá moc kde vydechnout. Tvůrcům se navíc podařilo zdařile naroubovat do děje staré hrdiny, kteří se s Prattem a spol. hezky doplňují. A Trevorrow, stejně jako v případě prvního Jurského světa, spoléhá kromě ohromující akce ve velkém také na nostalgii. 

Nadvláda je tedy podle reakcí divácky vděčnou dobrodružnou podívanou, u níž si člověk vzpomene i na Indiana Jonese, která ovšem i přes veškerou snahu prý nijak dvakrát nestrhne, nenapíná, emočně nás také příliš nevyždíme a v neposlední řadě nemá moc čím překvapit. U návratu dinosaurů se tedy podle všeho vsází na neurážející popcornovou jistotu a spektakulární akci, jež diváka sice pohodlně zabaví, zároveň ho ale nikdy plně neuspokojí. Nadvláda tak zřejmě značce ostudu neudělá, „dinosauří Endgame“ však asi úplně nečekejte.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace