Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: jak dopadl životopisný Elvis?


ikona
do_Od
Austin ButlerBaz LuhrmanElvisprvní reakceTom Hanks
První diváci a kritici už mají za sebou projekci životopisného Elvise. Je král zpátky? 

Premiéra na festivalu v Cannes už dnes nikoho neoslní, následný 12minutový potlesk ve stoje je pak o něco zajímavější, zejména proto, že žádný jiný film se letos tak dlouhé potlesku nedočkal, nakonec ale Elvis stejně musel čelit nelítostným kritikům, a ti teď životopisnému snímku režiséra Baze Luhrmana o králi rock'n'rollu vyřkli jasný ortel: Meh, celkem fajn?

 

Filmu totiž na Rottenech v současnosti svítí 81 % pozitivních recenzí z celkového počtu 36 při průměrném hodnocení 6,8/10. Takže taková slabší sedmička, což ostatně potvrzují i samotné texty recenzí. Filmový Elvis je totiž návratem k tomu, co Baz Luhrman dělá nejlépe, tedy skvělým hudebním kreacím, které ale neobklopuje nijak zvlášť hluboký, nebo dokonce férový (ve smyslu se vším dobrým i špatným) pohled na život slavného Elvise Presleyho. Ke komplexnímu životopisu má tak zjevně dost daleko.

Film tak kupředu táhne zejména jeho hlavní hvězda Austin Butler, který krále ztvárnil bravurně, a mnohdy je to prý jako sledovat zrod ne jedné, ale rovnou dvou hvězd. Ostatně Butlera Luhrmanovi doporučil Denzel Washington krátce poté, co s ním akorát dokončil jednu divadelní hru. Zatímco však veškerá jeho vystoupení mají tolik energie, že by probudily k životu i mrtvého, ten zbytek je příliš výstřední, zbytečně moc se soustředí na postavu Elvisova manažera hranou Tomem Hanksem, a nikoliv hvězdy samotné, a do toho se drží jen těch největších a tím pádem nejprofláknutějších etap Elvisova života, namísto aby diváka vzal někam, kde to ještě nezná. Slovy soudruha Ďatlova, not great, not terrible.

Snímek u nás vstoupí do kin koncem června.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace