Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá s novými Hunger Games?


ikona
Spooner
Balada o ptácích a hadechfrancis lawrencehunger games
Co se dělo před bojem o přežití s Jennifer Lawrence? 

Už je to 10 let, co se v kinech poprvé objevila hrdinná Katniss Everdeen se svým lukem ve snímku Hunger Games a vznikla tak jedna z nejpopulárnějších young adult sérií minulé dekády. Producenti počítali obří tržby, Jennifer Lawrence pomohla značka do první hollywoodské ligy a úspěch ságy se snažilo marně napodobit několik dalších tvůrců. V teenagerském young adult žánru se navíc jednalo o jeden z těch snesitelnějších kusů. A jelikož se jedná i po letech evidentně o silnou značku, kterou je nutno vyždímat do poslední kapky, dočkáme se prequelu. O filmu Balada o ptácích a hadech na motivy stejnojmenné knihy se mluví už poměrně dlouho. Nyní se však projekt začíná hýbat vpřed.

Novinka ze světa Hunger Games totiž dostala nejen datum premiéry, konkrétně 17. listopadu příštího roku, ale také hlavního představitele. Tím tentokrát bude prakticky neznámý Tom Blyth, jenž se objevil zejména v seriálu Billy the Kid. Na povědomou tvář se zde tedy rozhodně nehraje, tak uvidíme, zda mu snímek nakopne kariéru podobně jako Jennifer. A jestli se tvůrcům podaří nalákat známá jména aspoň do dalších rolí. Blyth si pak zahraje mladého Coriolanuse Snowa, budoucí tyranského prezidenta a záporáka původní série, jehož si zahrál Donald Sutherland. 

Zde mu ovšem bude pouhých 18 let a má za úkol stát se mentorem mladé účastnice Hunger Games Lucy Gray Baird z chudého 12. kraje. I když je zpočátku svým úkolem znechucen, nakonec zjistí, že Lucy má šanci na výhru. A možná se do ní i tak trochu zamiluje. Režie se pak opět ujme Francis Lawrence, jenž má na kontě většinu filmů z této série a scénář sepíše Michael Lesslie, který má za sebou např. Assassin´s Creed. Dostaneme něco víc, než jen obyčejnou teen ždímačku oblíbené značky? A nepřichází prequel už přeci jen trochu pozdě? Necháme se asi překvapit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace