Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřela česká herecká legenda Josef Abrhám


ikona
Spooner
josef abrhámmarečku, podejte mi pero!ripsmrtvrchní, prchni
Český filmová scéna přišla o jednu ze svých nejvýraznějších tváří. 

Dnešní ráno je pro fanoušky tuzemské kinematografie hodně smutné. Ve věku 82 let nás totiž opustil jeden z nejoblíbenějších a nejcharismatičtějších českých herců Josef Abrhám.

Filmová legenda zemřela v pondělí vpodvečer, smutnou zprávu potvrdil ČTK jeho syn Josef. Abrhám trpěl v posledních letech vážnými zdravotními problémy a stáhl se do ústranní. Zemřel necelý rok po smrti své manželky, herečky Libuše Šafránkové.

Do paměti českých diváků se zapsal nespočtem komediálních i charismatických rolí. Poprvé se před kamerou objevil ve studentském filmu Věry Chytilové Strop, celovečerní debut zažil v kriminálce Kde alibi nestačí. A vděčné nezapomenutelné role na sebe nenechaly dlouho čekat. Abrhám se nesmazatelně zapsal do paměti diváků svými výkony ve Vrchní, prchni, Kulovém blesku, Járovi Cimrmanovi ležícím, spícím či v Marečku, podejte mi pero! A nesmíme zapomenout ani na proutníka Blažeje z Nemocnice na kraji města. Naposledy jsme ho mohli vidět ve dvojce Anděla páně.

Velmi často tvořil filmový pár právě se svou skutečnou manželkou, Libuší Šafránkovou. Ano, jen málokdo u nás má za sebou tolik památných rolí jako právě Josef Abrhám a české filmové scéně bude velmi chybět. Kde ho máte nejradši vy?


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace