Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

David Cronenberg se spojí s mrtvými


ikona
Spooner
David Cronenbergthe shroudsvincent cassel
Po hrátkách s lidským tělem čekají Cronenberga hrátky se smrtí. 

David Cronenberg, režisér takových pecek jako Moucha, Dějiny násilí či Východní přísliby, se v posledních letech malinko flákal. Zdá se ovšem, že letos by se mohl vrátit v opravdu velkém stylu. Jeho novinka Crimes of the Future, v níž se s Viggo Mortensenem vydá do tajů lidských těl a vrátí se ke svým brutálním a šíleným kořenům, totiž vypadá opravdu lahůdkově a napjatě tuto chuťovku vyhlížíme. A Cronenberg naštěstí další dlouhou pauzu neplánuje a už si vyhlídl svůj další projekt. A ten zní naštěstí opět dost lákavě a samozřejmě i cronenbergovsky.

 

Jeho další kousek The Shrouds bude pojednávat o byznysmenovi a vdovci, který vyvine převratné zařízení, jež dovolí lidem spojit se s mrtvými uvnitř pohřební rubáše. Lidé tak mohou na jeho speciálním nejmodernějším hřbitově sledovat rozkládání svých blízkých v reálném čase. Jeho vynález se brzy stane obřím hitem po celém světě. Na jeho hřbitově však dojde ke zničení několika hrobů, včetně místa odpočinku jeho manželky. Zatímco se hlavní hrdina snaží objevit motiv hrůzného činu, musí sám přehodnotit, zda se jeho byznys i život ubírají tím správným směrem. Prostě opět látka, která by měla Cronenbergovi hodně sednout. V hlavní roli navíc opět spojí síly s francouzským matadorem Vincentem Casselem, s nímž pracoval už na Východních příslibech a Nebezpečné metodě. Jo, režijní legenda zkrátka spoléhá na jistoty. A my jsme za to jenom rádi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace