Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Doctor Strange poráží Laviho! A blíží se konec českých romantik?


ikona
Mr. Hlad
benedict cumberbatchdoctor strangekinomaniaklaviseveřantržbyvyšehrad
Kouzla, fotbal a spokojení kinaři 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Že uplynulý víkend ovládne Doctor Strange, bylo jasné už několik měsíců, teď šlo jen o to, jak jeho kouzlo bude mocné. Nakonec se počítadlo návštěvnosti zastavilo na číslovce 150 tisíc diváků za klasický víkend čtvrtek až neděle plus dalších skoro 20 tisíc ze středečních předpremiér. To je druhý nejlepší hollywoodský start od pandemické krize, lepší byl - ano správně - jen Spider-Man: Bez domova, který měl za první čtyři dny téměř 180 tisíc diváků. Nebýt Vyšehradu, byl by to druhý start nejlepší vůbec, ale na Lavického zatím letos nikdo nemá. 

Pro Strange je to každopádně masivní posun od prvního dílu, který startoval jen s cca polovičkou. Aktuálně se tedy může pustit Strange do soupeření být mezi nejlepší pětkou filmů ze světa Marvel Cinematic Universe. První dvě příčky jen tak někdo nesundá (Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame) a poslední Spider-Man především ve své vytrvalosti nemá také obdoby, cílem teď bude překonat prakticky stejně výkonné starty Captain Marvel a Thor Ragnarok. Oba svůj start zhruba ztrojnásobili, což je takový MCU standard. Doctor Strange teď tedy míří maximálně někam k hranici 450 tisíc diváků. Ale jestli se ne úplně nadšené recenze rozkřiknou rychleji a blížící se letní trháky nabídnou lepší zábavu, možná nakonec i 400 tisíc bude úspěch. 

Doctor Strange táhl jinak poněkud ospalejší víkend a soupeřem mu byl z úctyhodné vzdálenosti pouze filmový Vyšehrad. Lavi však padnul o dalších 33% a vysněný půl milión mu o pár tisícovek během víkendu unikl, což svědčí o jistém ochlazení zájmu. Milión už je aktuálně zřejmě mimo hru, nejbližší metou teď zůstává 700 tisíc, která by mohla padnout během května a pak už bude jeho osud hodně v rukou sezóny letních kin a úspěšnosti repríz. Jeho jediný vážnějším konkurentem je aktuální dvojka Po čem muži touží, která se sice jen závistivě může koukat na čísla prvního dílu, ale pořád to bude stačit na to, aby se během léta stala nejúspěšnější českou romantickou komedií tohoto roku. Nového soupeře - slovensko-českou spolupráci s názvem Láska hory přenáší, rozprášila ve velkém stylu, novinka utržila během premiéry pouze 4 tisíce diváků.

Stále vysoko se v žebříčku drží Ježek Sonic 2 a suverénně už válcuje konkurenční Fantastická zvířata 3. Mezivíkendově klesá naprosto minimálně a ke své celkové částce přidává dalších 14 tisíc diváků. Než se přižene Doctor Strange, může se vyhřívat na třetím místě letošního žebříčku, ale zřejmě bez problému odolá i dalším hitovkám a udrží se v letošní desítce s číslovkou, kterou určitě bude přes 300 tisíc diváků. Nebýt nových Mimoňů, mohl to být letošní suverénní vládce dětských diváků. Naopak Fantastická zvířata už zařadila výrazně nižší rychlost, pouze plus 6,5 tisíc diváků a tady to zřejmě na 300 tisíc diváků ani nevypadá. Ještěže to neviděl Harry Potter.

Ve zbytku žebříčků už se jede velmi volným tempem a rostlo se maximálně o pár tisícovek, především dvě novinky minulého týdne (Panství Downton a Promlčeno) prohučely rychle dolů a čeká je brzy výlet do zapomnění. O čest ještě bojují v žebříčku starší české kousky jako Známí neznámí a Poslední závod, vzdát se nechce také Seveřan, který už má skoro 30 tisíc diváků, takže například lepší skóre než Moonfall, Krotitelé duchů a brzy zřejmě i Vřískot, pokud byste tedy chtěli až takhle moc srovnávat. Nakonec tedy vlastně úspěch.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Následující dva víkendy se pořadí žebříčků moc nezmění. Teď nás čeká další zaměnitelná česká komedie Ženy a život či remake hororové Žhářky. Pořádných hodů se dočkáme až koncem května s příletem nového Top Gunu.

Dvojku Doctora Strange a další novinky jsme probírali v posledním MZ Live

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace