Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Kdo je tajemná postava z potitulkové scény Doctora Strange 2?


ikona
KarelR
benedict cumberbatchdoctor strangemarvel
Pokud jste u potitulkové scény nové marvelovky moc netušili, která bije, po tomhle článku by se to mělo napravit. 

Tak máme za sebou Doctora Strange 2 – a jak vylíčil imf v recenzi, moc nadšení z něj nejsme. Po výborné trojce Spider-Mana přibyl do MCU jeden slabší kousek, který je mnohem víc o cool detailech než o super příběhu. Stephen Strange tak kráčí ve šlépějích Thora, jenž (v očích mnoha lidí) také propálil dvě sólovky, a musíme doufat, že mu to vyjde napotřetí.

Ano, trojka Doctora Strange je prakticky nevyhnutelná (jen si počkejte na víkendové tržby dvojky), i když zatím nikdo neoznámil, kdy a o čem by měla být. Jediné náznaky pochází z potitulkové scény Mnohovesmíru šílenství, která přivádí do hry velmi důležitou postavu ze Strangeových komiksů. O koho jde? V tuhle chvíli už musíme zabrousit do spoilerů, takže pokračujte ve čtení jen na vlastní nebezpečí.

!!! NÁSLEDUJÍ SPOILERY !!!

Ano, viděli jste dobře. V potitulkové scéně se Strange potká s… Charlize Theron ve fialovém kostýmu. Po projekci se kolem mě seběhl zbytek redakce v naději, že tuším, koho Charlize hraje. A když jsem všem vysvětlil, že to musela být Clea, následovalo jen Civalovo: „Aha, tak dík… A kdo je ty vole Clea?“

Clea, abych tuhle otázku konečně zodpověděl i ve veřejném prostoru, je Strangeova nejdůležitější komiksová láska. Filmy se zatím oháněly jen Christine Palmer, která mimochodem nemá se svým papírovým předobrazem (Night Nurse) moc společného. Její linka pak byla ve dvojce v podstatě uzavřena a ve trojce bude novou tahounkou neteř padoucha Dormammu (ano, toho z prvního filmu), která pochází z Temné dimenze a ovládá spoustu kouzelnických parádiček.

Komiksová Clea má se Strangem velmi komplikovaný vztah. Po úniku z domova se stala jeho žačkou a oddanou spojenkyní, následně se však do Temné dimenze vrátila, aby jí vládla. Nakonec tahle dvojka spojila své duše skrz kouzelnické manželství, a i když dlouho nevydrželo, v současnosti je Clea znovu v centru dění. Právě ona totiž po Strangeově smrti (září 2021) převzala titul Nejvyšší čaroděj – a spolu s ním dostala i vlastní komiksovou sérii.

Ta začala letos v březnu a okamžitě probudila spekulace, že se Clea objeví v nadcházejícím filmu. Inu, Marvel po covidových přesunech trefil timing a určitě teď prodá kupu papírových sešitů, v nichž Clea zodpovědně chrání Zemi, aniž by se vzdala naděje na to, že Strange nějak vzkřísí. Schválně, za jak dlouho se jí to povede. Všichni totiž dobře víme, jak bývají velké komiksové smrti permanentní.

V tuhle chvíli je však o něco důležitější filmové dění, kde bude mít Clea jiný úkol. Jak nám ukázala potitulková scéna Mnohovesmíru šílenství, Strangeův malý výlet spustil další srážku paralelních realit. Naše duo hrdinů se proto musí vydat do Temné dimenze, kde… se určitě odehrají zatraceně drahé a vizuálně oslnivé věci.

Budou nějak souviset s Kangem Dobyvatelem, velkým padouchem marvelácké Fáze 4? Anebo Strange a Clea pojedou po jiné ose, která povede k sestavení „naší“ verze superhrdinského týmu Illuminati – a tudíž k volné adaptaci New Avengers z roku 2013? O těchhle věcech zatím můžeme jen spekulovat. Dejte proto v diskuzi vědět, co byste ve třetím Strangeovi chtěli vidět vy. A klidně se podělte i o jméno režiséra, jemuž byste další film nejraději svěřili.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace