Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Jan Žižka: Teaser

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

Ok

Ok. Tak by se dal tento trailer zcela výstižně shrnout. Jedná se rozhodně o něco lepšího, než byl první trailer, ale přesto na rozpočet 450 mil. korun to moc dobře nevypadá. Upřímně, nejsem historik, a proto nemůžu posoudit, jak moc se podobá film realitě. Co však posoudit můžu, jsou místy trapné a nezajímavé dialogy a občas na mě záběry působí trochu klaustrofobicky (tak, že jde místy vidět, že se film snaží o pomyslnou "velkolepost", i když tomu scény moc nenapovídají.) Příběh mi zatím taky úplně nesedí, ale to asi nemůžu pouze z traileru posoudit. Každopádně, abych traileru pouze nekřivdil, nachází se tam i zajímavé a dobře vypadající scény. (např. scéna s Karlovým mostem) Dále za zmínku stojí (alespoň co jsem z traileru vypozoroval) záporák, který vypadá, že pro Žižku bude opravdovým oříškem. No věřím, že ve výsledku tento film dopadne dobře. :)
835744
Ok. Tak by se dal tento trailer zcela výstižně shrnout. Jedná se rozhodně o něco lepšího, než byl první trailer, ale přesto na rozpočet 450 mil. korun to moc dobře nevypadá. Upřímně, nejsem historik, a proto nemůžu posoudit, jak moc se podobá film realitě. Co však posoudit můžu, jsou místy trapné a nezajímavé dialogy a občas na mě záběry působí trochu klaustrofobicky (tak, že jde místy vidět, že se film snaží o pomyslnou "velkolepost", i když tomu scény moc nenapovídají.) Příběh mi zatím taky úplně nesedí, ale to asi nemůžu pouze z traileru posoudit. Každopádně, abych traileru pouze nekřivdil, nachází se tam i zajímavé a dobře vypadající scény. (např. scéna s Karlovým mostem) Dále za zmínku stojí (alespoň co jsem z traileru vypozoroval) záporák, který vypadá, že pro Žižku bude opravdovým oříškem. No věřím, že ve výsledku tento film dopadne dobře. *:)*
Ok
0 0
reagovat
reaguje na: CAPS_LOCK
Já tu trilogii mám taky rád, pravidelně si ji pouštím, ale že bych ji nekriticky uctíval, to ani omylem. Proto vždycky připomínám její problematické vyznění a vždycky k tomu dodávám, že je potřeba k tomu číst kvalitní populárně naučnou literaturu, naposledy Čornejovu Husitskou revoluci - stručnou historii. Vadí mi absentující náboženský kontext (opravdu nestačí říct, že církev ve středověku byla špatná, to mělo mnohem hlubší kořeny) a dost manipulující vyznění, že husité byli jacísi ideoví předchůdci komunistů, což je totální nonsens, který do seriózní debaty o historii nepatří. Trilogii si pouštím hlavně kvůli technické stránce, úctě k Jiřímu Trnkovi (kostýmy a výtvarné řešení) a k Vávrově práci s davovým komparsem. Ale rozhodně ne kvůli sdělení. Na to je tu Čornej a další významní historici.

Jestli si na Vávrově husitské trilogii něčeho opravdu cením, tak jsou to písně z Jistebnického kancionálu, což jsou hotové hudební poklady, bez nichž by ty filmy nemělo ono kouzlo, které mají.
827114
Já tu trilogii mám taky rád, pravidelně si ji pouštím, ale že bych ji nekriticky uctíval, to ani omylem. Proto vždycky připomínám její problematické vyznění a vždycky k tomu dodávám, že je potřeba k tomu [b]číst kvalitní populárně naučnou literaturu[/b], naposledy Čornejovu Husitskou revoluci - stručnou historii. Vadí mi [b]absentující náboženský kontext[/b] (opravdu nestačí říct, že církev ve středověku byla špatná, to mělo mnohem hlubší kořeny) a dost manipulující vyznění, že husité byli jacísi ideoví předchůdci komunistů, což je totální nonsens, který do seriózní debaty o historii nepatří. Trilogii si pouštím hlavně kvůli technické stránce, úctě k Jiřímu Trnkovi (kostýmy a výtvarné řešení) a k Vávrově práci s davovým komparsem. [b]Ale rozhodně ne kvůli sdělení.[/b] Na to je tu Čornej a další významní historici. Jestli si na Vávrově husitské trilogii něčeho opravdu cením, tak jsou to písně z Jistebnického kancionálu, což jsou hotové hudební poklady, bez nichž by ty filmy nemělo ono kouzlo, které mají.
827103
3 0
reagovat
reaguje na: Disketa1
jj, Vávrovu trilogii zcela nekriticky uctívám a pořád mi z ní naskakuje husí kůže, ostatně za okny mého rodiště kráčela husitská historie a pořád je tam přítomný hmatatelný odkaz husitství, za tohle by ale Jákl zasloužil zmlátit cepem. :D:(
827103
jj, Vávrovu trilogii zcela nekriticky uctívám a pořád mi z ní naskakuje husí kůže, ostatně za okny mého rodiště kráčela husitská historie a pořád je tam přítomný hmatatelný odkaz husitství, za tohle by ale Jákl zasloužil zmlátit cepem. *:D**:(*
827044
1 -2
reagují: Disketa1
reagovat
No, doufal jsem, že to bude vypadat líp.

Ale jo, pokud to nebude úplná srágora, tak to rád podpořím.
827052
No, doufal jsem, že to bude vypadat líp. Ale jo, pokud to nebude úplná srágora, tak to rád podpořím.
1 -1
reagovat
reaguje na: DarkSith
Tohle všechno je už v husitské trilogii Otakara Vávry a přes problematické vyznění tebou zmíněné scény obstojí i dnes. Pochybuju, že by to Petr Jákl se současnými technologiemi natočil lépe.
827044
Tohle všechno je už v husitské trilogii Otakara Vávry a přes problematické vyznění tebou zmíněné scény obstojí i dnes. Pochybuju, že by to Petr Jákl se současnými technologiemi natočil lépe.
827011
2 0
reagují: CAPS_LOCK
reagovat
Vypadá to jako generická pseudostředověká fantasy.
827043
Vypadá to jako generická pseudostředověká fantasy.
2 -1
reagovat
reaguje na: DarkSith
To čekej. Leda by to Jákl pojmul jako Cameron ty svoje Avatary :D. Vždyť ten film byl příšerně drahej, navíc trvalo věky, než ho natočil. Pochybuju, že s touto látkou bude chtít strávit zbytek života. To fakt jedině, že by to v Evropě/USA vydělalo balík, což je prakticky vyloučený.
827040
To čekej. Leda by to Jákl pojmul jako Cameron ty svoje Avatary *:D*. Vždyť ten film byl příšerně drahej, navíc trvalo věky, než ho natočil. Pochybuju, že s touto látkou bude chtít strávit zbytek života. To fakt jedině, že by to v Evropě/USA vydělalo balík, což je prakticky vyloučený.
827011
2 0
reagovat
Nejdražší česká videohra?
827012
Nejdražší česká videohra?
3 0
reagovat
Nevypadá to špatně. Jen je škoda, že to není více osudové. Naivně budu věřit v úspěch, aby pak Jákl mohl dostat více peněz na epičtější pokračování. Ve dvojce by mohl zpracovat osud Jana Husa a počátky husitských válek. V první půlce filmu by proběhl koncil v Kostnici a upálení Husa. Pak by jsme se dostali k první pražské defenestraci a dvojka by mohla končit bitvou u Sudoměře.  To znamená, že děj by zpracoval období v letech 1415 až 1420. No a trilogie by vyvrcholila střetem s křižáky a Zikmundem v bitvě na hoře Vítkově.  ;)
827011
Nevypadá to špatně. Jen je škoda, že to není více osudové. Naivně budu věřit v úspěch, aby pak Jákl mohl dostat více peněz na epičtější pokračování. Ve dvojce by mohl zpracovat osud Jana Husa a počátky husitských válek. V první půlce filmu by proběhl koncil v Kostnici a upálení Husa. Pak by jsme se dostali k první pražské defenestraci a dvojka by mohla končit bitvou u Sudoměře.  To znamená, že děj by zpracoval období v letech 1415 až 1420. No a trilogie by vyvrcholila střetem s křižáky a Zikmundem v bitvě na hoře Vítkově.  *;)*
2 -1
reagují: Disketa1, Jerec
reagovat
Ceska verze je lepsi.
827010
Ceska verze je lepsi.
1 -1
reagovat

4*

Nevím jak tu látku Jákl pojal (a hledat se mi k tomu informace nechtějí), ale pokud to bude svým způsobem origin k období husitských válek, pak to u mě i docela funguje.
827006
Nevím jak tu látku Jákl pojal (a hledat se mi k tomu informace nechtějí), ale pokud to bude svým způsobem origin k období husitských válek, pak to u mě i docela funguje.
4*
2 -1
reagovat
Ta kamera vypadá místy dost levně ?), dost v kontrastu s tím že výprava je v pohodě - na české poměry epická.
Jinak lepší než jsem se obával, je sympatické že to prodávají jako béčkovou řezničinu. Neví se náhodou jak to má být dlouhé?

Pro srovnání - deset let starý Ironclad měl stejný rozpočet. No a vedle něj to vypadá už trochu zoufale... :D
827004
Ta kamera vypadá místy dost levně *?)*, dost v kontrastu s tím že výprava je v pohodě - na české poměry epická. Jinak lepší než jsem se obával, je sympatické že to prodávají jako béčkovou řezničinu. Neví se náhodou jak to má být dlouhé? Pro srovnání - deset let starý [url=https://www.youtube.com/watch?v=Q6MDaV6o_00]Ironclad[/url] měl stejný rozpočet. No a vedle něj to vypadá už trochu zoufale... *:D*
2 -1
reagovat
Matthew Goode bude hrat Zmikunda? :)
Se stim smiř...
827000
Matthew Goode bude hrat Zmikunda? :) Se stim smiř...
4 0
reagovat
Z teaseru je pro ne-středoevropana jasné akorát to, že to bude ve středověku, asi to bude brutální a má to tak generický mezinárodní název, že víc už to snad ani nejde (i ten pracovní "Warrior of God" by byl teda lepší). Uvidí se, jak na tom budou plnohodnotné trailery, ale i tak. Bude to v dnešní době (BO průser TLD, BO průser Northmana) stačit?

Já jsem fanoušek žánru, takže se na film těším, ať už kvalitativně dopadne jakkoliv a naštěstí pro všechny zúčastněné to má směšný budget (okolo 25m), ale pesimisticky čekám, že to bude další finanční průser (bohužel).   
826999
Z teaseru je pro ne-středoevropana jasné akorát to, že to bude ve středověku, asi to bude brutální a má to tak generický mezinárodní název, že víc už to snad ani nejde (i ten pracovní "Warrior of God" by byl teda lepší). Uvidí se, jak na tom budou plnohodnotné trailery, ale i tak. Bude to v dnešní době (BO průser TLD, BO průser Northmana) stačit? Já jsem fanoušek žánru, takže se na film těším, ať už kvalitativně dopadne jakkoliv a naštěstí pro všechny zúčastněné to má směšný budget (okolo 25m), ale pesimisticky čekám, že to bude další finanční průser (bohužel).   
2 -1
reagovat
Na ceske pomery v pohode, ale proc je to cele tak hnusne modre?
826997
Na ceske pomery v pohode, ale proc je to cele tak hnusne modre?
2 -1
reagovat
reaguje na: Skejpr
Elden Ring se zacina trast strachy.
826996
Elden Ring se zacina trast strachy.
826981
3 0
reagovat
Foster jako Žižka super. Vizuál pěkný. Akorát jsem doufal v náznak nějaké větší bitvy, když je to o vojevůdci a konec teaseru trochu zbytečně vyšumí do ztracena. Celkově ale určitě spokojenost.
826995
Foster jako Žižka super. Vizuál pěkný. Akorát jsem doufal v náznak nějaké větší bitvy, když je to o vojevůdci a konec teaseru trochu zbytečně vyšumí do ztracena. Celkově ale určitě spokojenost.
2 -1
reagovat
Napodiv celkom v pohode teaser.
826992
Napodiv celkom v pohode teaser.
2 -1
reagovat
ten název MEDIEVAL, prokrista proč :D chápu, že tam nedaj JOHN ZIZKA, ale medieval, to si u toho vymejšlení teda hodne zkrátili práci :D
826990
ten název MEDIEVAL, prokrista proč *:D* chápu, že tam nedaj JOHN ZIZKA, ale medieval, to si u toho vymejšlení teda hodne zkrátili práci *:D*
4 0
reagovat
No na to Statecny srdce, ktery se od podcastu tolik sklonuje, to moc nevypada. Ale rozhodne lakavejsi nez Bathory... Nicmene kdyby to prilitlo ze zahranici o nejakym treba nemeckym valecnikovi, nikoho to nezajima podle teaseru, co si budem...
826988
No na to Statecny srdce, ktery se od podcastu tolik sklonuje, to moc nevypada. Ale rozhodne lakavejsi nez Bathory... Nicmene kdyby to prilitlo ze zahranici o nejakym treba nemeckym valecnikovi, nikoho to nezajima podle teaseru, co si budem...
11 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se