Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Viděli jsme teaser Avatara 2. Jak vypadá Cameronův comeback na velkém plátně?


ikona
KarelR
avataravatar 2james cameron
První ze čtyř avatařích sequelů rozjíždí propagační kampaň. Jak byste měli nastavit svá očekávání? 

Avatar 2 bude! Spousta lidí už tomu po odkladech dávno přestala věřit, na CinemaConu ale měl premiéru první teaser, který poběží před Doctorem Strangem 2. No a protože jsme Strange viděli už dnes dopoledne na novinářské projekci, mohli jsme si o něco dřív užít i návrat na Pandoru.

Jak vypadá Avatar 2 na velkém plátně? Dvěma slovy… moc krásně. První upoutávka jde ve šlépějích teaseru jedničky, neobsahuje tedy kupu dialogů ani explozivní koláže. Místo toho servíruje hlavně velkolepé (a převážně „vodní“) výjevy z Pandory, kde se znovu budou dít nepěkné věci.

Teaser jich pár naznačí, v první řadě se však můžete kochat létáním na bansheech, plaváním s velrybami a návratem Quaritche, jehož avataří verze (vzkříšení těsně po konci jedničky?) se v teaseru také prohání na létající nestvůře. Ohání se u toho pochopitelně samopalem a mihne se i další lidská technika naznačující, že pozemšťané s Pandorou ještě zdaleka nejsou hotoví.

Atmosféra teaseru je příkladně éterická a jeho funkce samozřejmě čistě oznamovací. Cameron jako by na konec schválně nedal nářezovou koncovku – protože ví, že ji očekáváme a chceme vidět. Logicky si ji ale šetří do druhého traileru, jenž minule nabídl přesně ty akční orgie, na které se velcí kluci těší nejvíc.

První avataří promo vám tedy rozhodně nevyrazí dech a řada lidí bude (stejně jako u teaseru jedničky) určitě naříkat, že „to má jako bejt ten novej megahit“? Ono se ale stačí zahledět do prvního záběru, který je schválně dlouhý a ukazuje, jak se posunula grafika Na´vi, a začne vám být jasné, že Cameron znovu nabídne audiovizuální špičku. To, jestli zároveň úspěšně obhájí čtyři nové příběhy, je ale samozřejmě věc druhá…

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace