Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Clooney rád zvířátka


ikona
imf
adaptace knihygeorge clooneypet sematarystephen king
 

Konkrétně tedy mrtvá zvířátka. Jak jinak si lze vysvětlit, že herec jeho kalibru bude mít zájem o adaptaci Kingovy knížky Hřbitov domácích zvířátek (Pet Sematary)? Buď je to neodolatelná láska ke Kingovi samotnému, nebo Clooney patří k těm mála lidem, kterým se líbila původní adaptace z roku 1989. Tak či onak je prý jeho účast jistá (jen se neví, ve které roli) a scénář sepisují Mike Werb a Michael Colleary, autoři Tváří v tvář.

Příběh je prostý jako rumunská servírka. Creedovi se právě přistěhovali do svého nového domu na venkově. Všechno se zdá být fajn, až na tajemný hřbitov v lesíku za domem. Sousedi o něm odmítají mluvit, manželka tam nechodí zalévat kytky a něco tu zkrátka nehraje. Jakmile však Creedovi přijdou na děsivé tajemství odlehlého cípu jejich pozemku, ještě netuší, že jim přijde vhod...

Vstávání z hrobů je zkrátka oblíbená kratochvíle a i když je původní verze snaživá, doplácí na tradiční Kingovské aspekty - průměrné obsazení a obtížné budování atmosféry, kdy je snímek nucen vystačit do půlky jenom s náznaky. Na druhý pokus by to snad mohlo dopadnout lépe, i když ten Clooney v obsazení vypadá krajně podezřele. Do hlavy mu však nevidíme a možná, že tenhle nápad vzniknul někdy uprostřed mimořádně divokého večírku s Bradem Pittem, se kterým Clooney zrovna natáčí Dannyho třináctku. Clooneyho účast by určitě Hřbitov poslala rovnou do výroby, takže se fanoušci Stephena Kinga mohou začít modlit. V následujících letech však i bez Hřbitova rozhodně nebudou mít nouzi, na plátna se chystá From a Buick 8, 1408, The Black House, Cell, remake Creepshow nebo The Talisman.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace