Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Seveřan je brutální a temnou řezničinou


ikona
Spooner
Alexander Skarsgardnicole kidmanprvní reakceRobert Eggersseveřan
Režisér Čarodějnice a Majáku servíruje vikingská jatka. A kritici jásají nadšením.  

Už příští týden vtrhne do kin jeden z nejlákavějších fláků tohoto jara, nekompromisní Seveřan, jenž nás před časem potěšil atmosférickým a brutálním trailerem, po němž řada diváků překřtila novinku na vikingského Barbara Conana. Jelikož ale snímek natočil Robert Eggers, tvůrce osobitých a ne úplně diváckých kousků Maják a Čarodějnice, tak nějak všichni tušili, že tady nás nečeká jen přímočará krvavá řežba. Jenže první reakce zahraničních novinářů naznačují, že Eggers ve své novince, která mimochodem stále nečekaných 90 mega, potěší jak své věrné fanoušky, tak i příznivce pořádných jatek.

Hodnocení na Rottenech je sice stále zavřené, novináři však na sociálních sítích jásají nadšením. Eggers údajně natočil svůj dosud nejlepší film, na němž je ze štědrého rozpočtu vidět každý dolar, a je vtahující a podmanivý v mnoha ohledech. Seveřan je podle nich temnou a nesmírně brutální jízdou, která diváka pohltí nejen výtečným vizuálem, ale také samotným příběhem o pomstě.

Film má údajně neskutečnou atmosféru, je správně autentický, syrový a navrch natřískaný lahůdkovou akcí se skvělou choreografií. Jedná se pak údajně o Eggersův divácky nejvstřícnější kousek, který si zaslouží co nejvíce pozornosti a několikrát si z něj sednete na zadek. Z našlapaného hereckého obsazení pak nejvíce chvály sbírá Alexander Skarsgård, jenž je prý doslova bestiální a konečně se dočkal pořádné filmové role. Ze zbytku castu pak na sebe v mnoha pasážích nejvíce upozorní Nicole Kidman. Vypadá to, že natřískaný trailer tentokrát nekecal a čeká nás opravdu krvavý a vtahující nářez se vším všudy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace