Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství: Recenze

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

4/10

Filler The Movie, aneb mizérie celé "wannabe next Harry Potter" série
plynule pokračuje ve třetím filmu v řadě:D. Redmayne stále prkenný až běda, Mikkelsen nemá prakticky vůbec co hrát (castingově totálně promarněná příležitost) a když už se nějaká šance naskytne (moment ala De Niro/Pacino v Heatu), tak je Yatesem utnuta ještě dříve, než vůbec začne, Law v podstatě totéž (ale Law i Mikkelsen se snaží, co to jde, režii a scénáři navzdory) a zbytek obsazení je sbírka nudných, zaměnitelných, nezajímavých panáků, jejichž jediná charakterizace zazní přímo ve filmu (učitelka, sekretářka, mudla, bratr mrtvé postavy, atd.) a na které platí terminus technicus "stafáž" přímo ukázkově.

A pak je tady samotný příběh, alias stočtyřicetiminutová vycpávka, jehož podstata je tak triviální, že jsem tomu nevěřil ještě při závěrečných titulcích (vážně je celý film o nějakých zmanipulovaných volbách:D?) a během kterého se nikdo a nic nikam neposune ve všech smyslech toho slova (charakterově, vztahově, dějově, kanonicky, whatever), přičemž na jeho konci se začíná hezky na zelené louce. K tomu se přidávají nenápadité lokace, průměrná akce (duel Mikkelsen vs Law, což měl být asi highlight celého filmu, je, bohužel, stejně mdlý a nevýrazný jako zbytek všeho ostatního), plus přestřelená stopáž a synonymum pro "zbytečnost" je na světě:D.  
827809
Filler The Movie, aneb mizérie celé "wannabe next Harry Potter" série plynule pokračuje ve třetím filmu v řadě*:D*. Redmayne stále prkenný až běda, Mikkelsen nemá prakticky vůbec co hrát (castingově totálně promarněná příležitost) a když už se nějaká šance naskytne (moment [spoiler]ala De Niro/Pacino v Heatu[/spoiler]), tak je Yatesem utnuta ještě dříve, než vůbec začne, Law v podstatě totéž (ale Law i Mikkelsen se snaží, co to jde, režii a scénáři navzdory) a zbytek obsazení je sbírka nudných, zaměnitelných, nezajímavých panáků, jejichž jediná charakterizace zazní přímo ve filmu (učitelka, sekretářka, mudla, bratr mrtvé postavy, atd.) a na které platí terminus technicus "stafáž" přímo ukázkově. A pak je tady samotný příběh, alias stočtyřicetiminutová vycpávka, jehož podstata je tak triviální, že jsem tomu nevěřil ještě při závěrečných titulcích [spoiler](vážně je celý film o nějakých zmanipulovaných volbách*:D*?)[/spoiler] a během kterého se nikdo a nic nikam neposune ve všech smyslech toho slova (charakterově, vztahově, dějově, kanonicky, whatever), přičemž na jeho konci se začíná hezky na zelené louce. K tomu se přidávají nenápadité lokace, průměrná akce [spoiler](duel Mikkelsen vs Law, což měl být asi highlight celého filmu, je, bohužel, stejně mdlý a nevýrazný jako zbytek všeho ostatního)[/spoiler], plus přestřelená stopáž a synonymum pro "zbytečnost" je na světě*:D*.  
4/10
2 0
reagovat
Já chápu že dlouhé blockbustery jsou teď v módě, ale natočit film který je dlouhý tři miliony let, to už se mi zdá trochu přehnané.
Měl jsem pocit že celé kontinenty mezi tím stihly vzniknout a zase se potopit do moře, než se tenhle nesmyslný bordel stihl dokodrcat k závěrečným titulkům. A přitom, přísahám, by se tohle dalo zkrátit tak na půl hodiny a všechno důležité z příběhu zůstalo zachované. Zbytek jsou jen úplně zbytečné dějové odbočky, random výplň o postavách které nikoho na světě nezajímají, a nekonečné záběry na nic za doprovodu tklivé hudby.

I esteticky to vypadá bídně, spousta triků utopených ve tmě, ale magie toho světa je pryč, i nová zvířátka jsou nudná až to bolí. A to mě jednička docela dost bavila.
827494
Já chápu že dlouhé blockbustery jsou teď v módě, ale natočit film který je dlouhý tři miliony let, to už se mi zdá trochu přehnané. Měl jsem pocit že celé kontinenty mezi tím stihly vzniknout a zase se potopit do moře, než se tenhle nesmyslný bordel stihl dokodrcat k závěrečným titulkům. A přitom, přísahám, by se tohle dalo zkrátit tak na půl hodiny a všechno důležité z příběhu zůstalo zachované. Zbytek jsou jen úplně zbytečné dějové odbočky, random výplň o postavách které nikoho na světě nezajímají, a nekonečné záběry na nic za doprovodu tklivé hudby. I esteticky to vypadá bídně, spousta triků utopených ve tmě, ale magie toho světa je pryč, i nová zvířátka jsou nudná až to bolí. A to mě jednička docela dost bavila.
3 0
reagovat
zklamanej jsem teda hodně moc. Fakt to byla nuda. Akce tam byla fakt jalová. Nejvíc mě teda bavila ta jeskyně. Ale to byl jedinej světlej moment celýho jinak velmi špatnýho filmu.
825212
zklamanej jsem teda hodně moc. Fakt to byla nuda. Akce tam byla fakt jalová. Nejvíc mě teda bavila ta jeskyně. Ale to byl jedinej světlej moment celýho jinak velmi špatnýho filmu.
1 -1
reagovat
Lepšie než dvojka, ale to nie je kompliment. Nezmyselnosť a naťahovanosť tejto série je dúfam u konca a teraz začne ten duel, ktorý sa nám nudne "budoval" tri filmy. Dúfam, že Rowlingová už pôjde nadobro od válu spolu s Yatesom a posledné dva diely už budú niekde inde.
5/10
824985
Lepšie než dvojka, ale to nie je kompliment. Nezmyselnosť a naťahovanosť tejto série je dúfam u konca a teraz začne ten duel, ktorý sa nám nudne "budoval" tri filmy. Dúfam, že Rowlingová už pôjde nadobro od válu spolu s Yatesom a posledné dva diely už budú niekde inde. 5/10
2 0
reagovat
reaguje na: fabec
Přesně no tvle :D měl jsem na konci trojky pocit, že všechno co jsme dosud viděli, bylo naprosto zbytečný a začínáme od znova :D:D 

jako dobře, ve trojce se něco vyřešilo a uzavřelo, ale bylo to zabalený do 140 minut nudy, že bych byl radši, kdyby se to smázlo v první půlhodině.
824944
Přesně no tvle :D měl jsem na konci trojky pocit, že všechno co jsme dosud viděli, bylo naprosto zbytečný a začínáme od znova *:D**:D*  jako dobře, ve trojce se něco vyřešilo a uzavřelo, ale bylo to zabalený do 140 minut nudy, že bych byl radši, kdyby se to smázlo v první půlhodině.
824938
1 0
reagovat
reaguje na: fabec
Já začínám mít pocit, že jestli bude čtyřka, tak to pojmenujou jinak, vymetou všechny kromě Brumbála a Grindelwalda a budou se tvářit, že začínaj novou filmovou sérii.

Je blbý, že v týhle kampani tak hutně vsadili na Brumbála a Bradavice, a protože to nefungovalo, tudy už jít nemůžou :D Takže musej něco jako... Wizard Wars: The Magic Battle Rises? 8)
824939
Já začínám mít pocit, že jestli bude čtyřka, tak to pojmenujou jinak, vymetou všechny kromě Brumbála a Grindelwalda a budou se tvářit, že začínaj novou filmovou sérii. Je blbý, že v týhle kampani tak hutně vsadili na Brumbála a Bradavice, a protože to nefungovalo, tudy už jít nemůžou *:D* Takže musej něco jako... Wizard Wars: The Magic Battle Rises? *8)*
824938
4 0
reagovat
Opravdu přemýšlím nad tím, jestli se téhle sérii podaří nějak obhájít svou existenci...Za tří díly jsme v hlavní lince stále na začátku, to je snad opravdu unikát. Doufám, že tvůrci teda využijí toho, že se jim tady podařilo dodělat ty vedlejší linky, které nikoho nezajímají (Jacob, Queenie, Credence) a do dalších filmů už je nebudou cpát (Miller tomu svým chováním dost napomáhá). Jsem zvědavý, jestli najdou i odvahu na to, aby z názvu vyhodily Fantastická zvířata.
824938
Opravdu přemýšlím nad tím, jestli se téhle sérii podaří nějak obhájít svou existenci...Za tří díly jsme v hlavní lince stále na začátku, to je snad opravdu unikát. Doufám, že tvůrci teda využijí toho, že se jim tady podařilo dodělat ty vedlejší linky, které nikoho nezajímají (Jacob, Queenie, Credence) a do dalších filmů už je nebudou cpát (Miller tomu svým chováním dost napomáhá). Jsem zvědavý, jestli najdou i odvahu na to, aby z názvu vyhodily Fantastická zvířata.
3 0
reagují: remy, KarelR
reagovat
reaguje na: Esgalnor
Tak to film definitivně potvrdí, že Ariana byla obscurial a i to vyprávění se drží toho co bylo v knížce, takže celá ta vyhrocenost té situace jí dohnala k "výbuchu". A příjde mi, že si Grindelwald uvědomuje, že Brumbála neporazí ani z bezovou hůlkou a tak Credence od začátku využívá díky té jeho ničivé síle (protože vyděl co dokázala právě Ariana). Emocionálně to ale nemůže fungovat, protože Rowlingová tady stačí Credencův původ ještě trochu změnit a problém je, že Brumbál netuší kdo je Credence až do chvíle toho jejich souboje a pak se už přímo nepotkají. A to jak byl Credence hlavní důvod počínání postav v prvních dvou dílech, tak tady je samozřejmě totálně zbytečnej, má asi 10 vět a jinak jenom blbě čumí.

A není řečeno, kdo Arianu vyloženě dohnal k tomu "výbuchu", Grindelwald se k téhle části minulosti nevrací vůbec, takže otázka tohohle je pořád nezodpovězená.

Prokleté dítě je pořád výrazně větší sračka, postava se tam chovají absolutně mimo (Ron je tam vyloženě za retardovanýho mentála po lobotomii) a nepotřeboval jsem vědět, že ta paní co ve vlaku rozdává sladkosti je ve skutečnosti T-1000 nebo že Voldemort měl sexuální choutky.
824742
Tak to film definitivně potvrdí, že Ariana byla obscurial a i to vyprávění se drží toho co bylo v knížce, takže celá ta vyhrocenost té situace jí dohnala k "výbuchu". A příjde mi, že si Grindelwald uvědomuje, že Brumbála neporazí ani z bezovou hůlkou a tak Credence od začátku využívá díky té jeho ničivé síle (protože vyděl co dokázala právě Ariana). Emocionálně to ale nemůže fungovat, protože Rowlingová tady stačí Credencův původ ještě trochu změnit a problém je, že Brumbál netuší kdo je Credence až do chvíle toho jejich souboje a pak se už přímo nepotkají. A to jak byl Credence hlavní důvod počínání postav v prvních dvou dílech, tak tady je samozřejmě totálně zbytečnej, má asi 10 vět a jinak jenom blbě čumí. A není řečeno, kdo Arianu vyloženě dohnal k tomu "výbuchu", Grindelwald se k téhle části minulosti nevrací vůbec, takže otázka tohohle je pořád nezodpovězená. Prokleté dítě je pořád výrazně větší sračka, postava se tam chovají absolutně mimo (Ron je tam vyloženě za retardovanýho mentála po lobotomii) a nepotřeboval jsem vědět, že ta paní co ve vlaku rozdává sladkosti je ve skutečnosti T-1000 nebo že Voldemort měl sexuální choutky.
824735
2 0
reagovat
reaguje na: jackb
Jezis, ahay a ja si naivne myslel, ze duvod, proc tam je postava Credence je hlavne kvuli tomu, ze Brumbalova sestra byla obskurus (jestli se to tak jemnovalo), stejne jako on. V knizkach ji prece popisovali jako nekoho, kdo neumel svou moc ovladat a myslel jsem si doted, ze Grindelwald ji nejakym zpusobem prepjal a ona to neunesla a "vybuchla" jako Credence v jednicce. Takhle je to teda fakt bizar, jeste z toho duvodu, jak teda odbyli celou Credencovu postavu... 

Harry Potter je za me skvela a propracovana serie, dotazena skoro do detailu, ale Rowlingova ji przni od chvile, co autorizovala bizarni Proklete dite, ktere je vlastne jen hodne spatna fanfikce popirajici zdroj. Zvirata to kazdym dilem posouvaji zjevne o trochu dal, pritom jednicka byla vazne super. Achjo, tak moc me to mrzi...
824735
Jezis, ahay a ja si naivne myslel, ze duvod, proc tam je postava Credence je hlavne kvuli tomu, ze Brumbalova sestra byla obskurus (jestli se to tak jemnovalo), stejne jako on. V knizkach ji prece popisovali jako nekoho, kdo neumel svou moc ovladat a myslel jsem si doted, ze Grindelwald ji nejakym zpusobem prepjal a ona to neunesla a "vybuchla" jako Credence v jednicce. Takhle je to teda fakt bizar, jeste z toho duvodu, jak teda odbyli celou Credencovu postavu...  Harry Potter je za me skvela a propracovana serie, dotazena skoro do detailu, ale Rowlingova ji przni od chvile, co autorizovala bizarni Proklete dite, ktere je vlastne jen hodne spatna fanfikce popirajici zdroj. Zvirata to kazdym dilem posouvaji zjevne o trochu dal, pritom jednicka byla vazne super. Achjo, tak moc me to mrzi...
824713
2 0
reagují: jackb
reagovat
reaguje na: Wishkah
Diky.
824722
Diky.
824688
1 0
reagovat
reaguje na: speta.jr
Pardon, nevím, že by tu něco takovýho bylo. Díky za tip.
824721
Pardon, nevím, že by tu něco takovýho bylo. Díky za tip.
824689
1 0
reagovat
Ako tak čítam tak zdá sa že môj rebríček top 5 sprznenych frančíz čo som postol v Kecarne budem musieť revidovať a na 5. miesto sa dostane práve Potter verse :-
824720
Ako tak čítam tak zdá sa že môj rebríček top 5 sprznenych frančíz čo som postol v Kecarne budem musieť revidovať a na 5. miesto sa dostane práve Potter verse *:-*
1 0
reagovat
reaguje na: jackb
Tak to je smutne este viac :-
824714
Tak to je smutne este viac *:-*
824713
1 0
reagovat
reaguje na: Horace
Ona si Rowlingová vycucala jiný emocionální dopad, který bude hrát roli. Ve filmu je jasně ustanovené, že spolu něco měli a že oba pořád něco silné k sobě cítí. Což samozřejmě odporuje tomu, že ještě nedávno říkala, že zamilovanej byl jenom Brumbál a Grindelwald toho zneužíval. A korunu tomu nasadí tím, že je tohle v kouzelnickém světě známá věc, čímž popře fakt, že v knižních Relikviích o tom nikdo neví a postupně se to tam odhaluje.
824713
Ona si Rowlingová vycucala jiný emocionální dopad, který bude hrát roli. Ve filmu je jasně ustanovené, že spolu něco měli a že oba pořád něco silné k sobě cítí. Což samozřejmě odporuje tomu, že ještě nedávno říkala, že zamilovanej byl jenom Brumbál a Grindelwald toho zneužíval. A korunu tomu nasadí tím, že je tohle v kouzelnickém světě známá věc, čímž popře fakt, že v knižních Relikviích o tom nikdo neví a postupně se to tam odhaluje.
824711
3 0
reagují: Esgalnor, Horace
reagovat
Tak to je totalne smutne. Takze gro hra ulohu iba krvna prisaha :-. Tak to je ubohost zo scenaru Rowlingovej, ktora spravila retcon.

Takze nieco, co malo emocionalne silny dopad na stretnutie Albusa a Gelerta bol upratany do zabudnutia.
824711
Tak to je totalne smutne. Takze gro hra ulohu iba krvna prisaha *:-*. Tak to je ubohost zo scenaru Rowlingovej, ktora spravila retcon. Takze nieco, co malo emocionalne silny dopad na stretnutie Albusa a Gelerta bol upratany do zabudnutia.
1 0
reagují: jackb
reagovat
Jinak jako fanouškovi toho světa se mi to píše hrozně těžce, ale fakt to není moc dobrý. Yates je evidentně hrozně vyčerpaněj, protože režie je taková bez energie, tak polovina postav hraje style, že tam vůbec bejt nechtějí a Bradavice působí nějak male (ta Velká síň má najednou snad jenom 10 m, kdežto v HP byla fakt obrovská). Nejhorší je že se stane pro hlavní příběh totální hovno a teďka se začíná nanovo. Chválu se rozhodně zaslouží Law a Redmayne, kteří si to jediní vyloženě užívají.

Madse jsem si ale nechal nakonec. Díky tomu, že je to Pan Herec a má to neskutečný charisma, tak s tím materiálem děla opravdu divy, ale budu asi v menšině, když řeknu, že Depp byl trochu lepší. Bohužel se asi projevuje, že tu roli vzal na poslední chvíli, když natáčení už probíhalo, ale Mads nehraje tak Grindelwalda jako spíš dalšího záporáka Madse Mikkelsena a vůbec do toho nedává nic navíc. Depp možná vzhledově působil trochu extravagantně, ale to jak mluvil, jak se pohyboval (to jak si ve finále hrál s hůlkou jako dirigent byla super) a celkově jak působil, tak jsem z něj měl takový nepříjemný pocit - tu dvojku tahal nahoru co to šlo. Celkově to neustálí přeobsazovaní tý postavě hrozně ublížuje, protože už je to třetí poddání a pokaždý úplně jiný, takže člověk nemá pocit, že jde o jednu a tu samou postavu.

Hrozně moc doufám, že se vyserou na ty Zvířata a všechny ty zbytečný postavy (ten konec jim k tomu dává prostor) a udělají už jeden pořádný film o finálním střetu Brumbála a Grindelwalda.
824708
Jinak jako fanouškovi toho světa se mi to píše hrozně těžce, ale fakt to není moc dobrý. Yates je evidentně hrozně vyčerpaněj, protože režie je taková bez energie, tak polovina postav hraje style, že tam vůbec bejt nechtějí a Bradavice působí nějak male (ta Velká síň má najednou snad jenom 10 m, kdežto v HP byla fakt obrovská). Nejhorší je že se stane pro hlavní příběh totální hovno a teďka se začíná nanovo. Chválu se rozhodně zaslouží Law a Redmayne, kteří si to jediní vyloženě užívají. Madse jsem si ale nechal nakonec. Díky tomu, že je to Pan Herec a má to neskutečný charisma, tak s tím materiálem děla opravdu divy, ale budu asi v menšině, když řeknu, že Depp byl trochu lepší. Bohužel se asi projevuje, že tu roli vzal na poslední chvíli, když natáčení už probíhalo, ale Mads nehraje tak Grindelwalda jako spíš dalšího záporáka Madse Mikkelsena a vůbec do toho nedává nic navíc. Depp možná vzhledově působil trochu extravagantně, ale to jak mluvil, jak se pohyboval (to jak si ve finále hrál s hůlkou jako dirigent byla super) a celkově jak působil, tak jsem z něj měl takový nepříjemný pocit - tu dvojku tahal nahoru co to šlo. Celkově to neustálí přeobsazovaní tý postavě hrozně ublížuje, protože už je to třetí poddání a pokaždý úplně jiný, takže člověk nemá pocit, že jde o jednu a tu samou postavu. Hrozně moc doufám, že se vyserou na ty Zvířata a všechny ty zbytečný postavy (ten konec jim k tomu dává prostor) a udělají už jeden pořádný film o finálním střetu Brumbála a Grindelwalda.
3 0
reagovat
Důležitý je, že se tam člověk v tomhle ohledu nedozví vůbec nic novýho. Jen opakujou co bylo v knihách :D
824705
Důležitý je, že se tam člověk v tomhle ohledu nedozví vůbec nic novýho. Jen opakujou co bylo v knihách *:D*
1 0
reagovat
reaguje na: Horace
Ve filmu je ten její obraz z Relikvií, jednou o ní mluví Brumbál před svým bratrem a ten utne a nakonec říká Mlokovi to jak umřela. Nadnese tam i to, že neví čík kouzlo jí zabilo a následně řekne "To už je teď jedno", takže ten knižní důvod proč s Grindelwaldem nechtěl bojovat je jednou větou smáznutej a v rámci děje to nehraje žádnou roli.
824704
Ve filmu je ten její obraz z Relikvií, jednou o ní mluví Brumbál před svým bratrem a ten utne a nakonec říká Mlokovi to jak umřela. Nadnese tam i to, že neví čík kouzlo jí zabilo a následně řekne "To už je teď jedno", takže ten knižní důvod proč s Grindelwaldem nechtěl bojovat je jednou větou smáznutej a v rámci děje to nehraje žádnou roli.
824699
1 0
reagovat
reaguje na: verbst
Takže okrem krvnej prísahy je tam zakomponovaná aj tá sestra?
824699
Takže okrem krvnej prísahy je tam zakomponovaná aj tá sestra?
824692
1 0
reagují: jackb
reagovat
reaguje na: Horace
Mluví tam o tom s Newtem
824692
Mluví tam o tom s Newtem
824691
1 0
reagují: Horace
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se