Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: mizérie Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství


ikona
Mr. Hlad
brumbálova tajemstvídavid yateseddie redmaynefantastická zvířataj.k. rowlingjohnny deppjude lawmads mikkelsenprvní dojmy
Takovýhle návrat do světa kouzelníků si fandové Harryho Pottera nezasloužili.  

Třetí díl harrypotterovské série bez Harryho Pottera Fantastická zvířata míří do kin a z toho, jak málo se o něm mluví, to vypadá, že nikoho moc nezajímá. A když už se o zvířatech mluví, tak spíš v souvislosti s přeobsazením Johnnyho Deppa Madsem Mikkelsenem. David Yates a J.K. Rowling zatím nezvládli nabídnout zábavu srovnatelnou s Harrym Potterem. Jak dopadl třetí pokus? 

Jak to vidí KarelR:
Líbila se mi jednička Fantastických zvířat a docela i dvojka, ale trojka je teda úplně jinde. Zhruba 80 % stopáže Brumbálových tajemství jsem vůbec nechápal, co se proboha děje a o co komu jde. Na začátku filmu se dá dohromady tým náhodných čarodějů, kteří mají supertajné úkoly. Nikdy tak není jasné, proč je na plátně zrovna tahle skvadra lidí, kam má jít a čeho tam chce dosáhnout, což vede k totálnímu a nekonečnému zmatku. Akční scény samozřejmě vypadají draze, kdyby se ale většina z nich vystřihla, vlastně v ději nebudou chybět. Stejně jako Bradavice, do nichž jsme se vůbec nemuseli vracet, anebo… spousta dalších drahých věcí. Prázdnější a bezvýznamnější potterovský film tu zkrátka ještě nebyl. A hodně bych se divil, kdyby tahle série přežila do čtyřky bez zásadních změn. 

Jak to vidí Mr. Hlad:
Nejzbytečnější filmová série potvrzuje, že může být ještě zbytečnější. David Yates si Potterem nakopl kariéru, ale i jemu a J.K. Rowling přeci musí být jasné, že tenhle maglajz, který pouští do kin, jim moc potlesku nevybojuje. Zatímco předchozí snímky byly pouze nudné a nezajímavé, tohle je většinu času jen a pouze bordel. Dějí se tu věci, které nedávají smysl, postavy se objevují podle toho, jak se to režisérovi hodí a většina z nich je charakterově zajímavá asi jako ti anonymní záporáci v Komandu. Zoufalství a prázdno. Brumbál má prostě plán, nikomu ho neřekne a vy si to jako diváci užijte, nazdar. Závěrečná čtvrtina v Bhútánu sice nabídne pár nápadů a pokus o nějaké uzavření všech těch nesmyslů ale chválit film za to, že se z blábolu vyšplhá do průměru, fakt nehodlám. Pokud se po trojce Fantastických zvířat za touhle bezkrevnou prázdnotou zavře voda, nebude mi chybět. Na druhou stranu jsem rád, že Yates věnuje své bídné filmařské schopnosti téhle sérii a neškodí nikde jinde...

Recenzi čekejte velmi brzy

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace