Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tvůrce Watchmenů a Ztracených údajně píše nové Star Wars


ikona
do_Od
Damon LindeloffilmPozůstalíStar WarsWatchmen
Ztraceni, Pozůstalí, Watchmen a teď Star Wars? Damon Lindelof si podle všeho plní dlouholetý sen. 

Scenáristovi Damonu Lindelofovi spousta lidí dodnes nemůže přijít na jméno. Důvody jsou přitom pořád ty samé. Někdo nebyl spokojený s tím, jak skončil seriál Ztraceni, jiní pro změnu zase neocenili způsob, jakým naložil s postavou Khana ve druhém Star Treku, no a pak je tu ještě průšvih jménem Prometheus. Tvůrce, který to má s fanouškovskou přízní poněkud nahnuté, se tak v posledních letech uklidil převážně zpátky do televize, kde nenápadně pokračoval v budování renomé spolehlivého scenáristy s jasnou vizí, kterou ale ne všichni jsou schopni ocenit. Po tragicky přehlížené pecce Pozůstalí ale konečně zaznamenal mainstreamový úspěch s jeho adaptací komiksových Watchmenů, díky čemuž se dostal zpátky do hledáčku také filmových studií. A to nás nyní přivádí k následující zprávě.

Před pár dny totiž vylezly zprávy, že by Lindelof mohl tajně pracovat na vlastních filmových Star Wars. Scenárista slavně odmítl napsat pro HBO druhou sérii Watchmenů, protože měl pocit, že svým příběhem odvyprávěl vše, co chtěl říct, a nyní je tak řada na někom jiném. V poslední době pak pracoval na seriálu Mrs. Davis o jeptišce, která bude bojovat se smrtící umělou inteligencí. Jinak je ale kolem jeho projektů podezřele ticho, což server The Ankler (mimo jiné teď informující o příchodu prvního traileru ke dvojce Avatara) díky nejmenovaným zdrojům vysvětluje tak, že dostal scenárista za úkol napsat vlastní film.

Zpráva je pochopitelně nepotvrzená a většina filmových serverů ji zatím reportuje pouze jako spekulaci. Jak už tomu pak ve světě Star Wars novinek bývá, žádné další konkrétní informace nejsou dostupné. Za pár týdnů dorazí na Disney+ seriálový Obi-Wan Kenobi, před koncem roku bychom se pak měli dočkat ještě třetí řady Mandaloriana, jinak ale Lucasfilm podezřele mlčí. Seriálů má rozjetých plno, co se ale filmů týče, od oznámení Waititiho, Feigeho, nebo Jenkins (jejíž Rogue Squadron byl mezitím zrušen, ale oficiálně prý furt vzniká?) jsme nic nového neslyšeli. Má tedy Kathleen Kennedy nějaký geniální velký plán? Těžko říct. Tak či tak, pro mě osobně by Lindelof u Star Wars byl dobrou zprávou, protože by to znamenalo, že dělá něco odvážného a vlastního, což je přesně něco, co nyní Star Wars potřebují. Jestli tomu tak ale skutečně je, nebo ne, na to si holt ještě budeme muset minimálně do 4. května počkat

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace