Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Joker udělal první vtip


ikona
imf
batmancomicsdark knightheath ledger
 

Ptáte se jaký? Ukázal se na veřejnosti s obličejem Heatha Ledgera. Ve starší comicsové novince jsem si nad myšlenkou obsazení Ledgera do role Jokera ve druhém Nolanově Batmanovi tiše zanadával, předevčírem jsem trochu zjihnul, když mi kolega postnul zaručenou zprávu o tom, že Ledger možná nebude mít zájem a dneska je zase všechno při starém. Warneři definitivně potvrdili, že Ledger bude novým Jokerem a film by se měl začít natáčet už v lednu 2007 pod názvem Dark Knight.

Dobrý název a špatná volba, tak zní hlasy většiny fanoušků a diskuze o Batmanovi momentálně připomínají hnízda sršňů, připravené k útoku kdykoliv někdo přijde a prohlásí, že Ledgerovi by se tedy měla dát šance. Dlouhé měsíce si fanoušci vysnívali ideálního Jokera (a padalo především jméno Adriana Brodyho), aniž by si uvědomovali, že Nolan chce celou sérii výrazně omladit. Druhý Batman bude navazovat na prvního, který byl návratem do dob, kdy se ještě Bruce Wayne nemusel tak často holit a teprve poznával radosti a strasti hrdinského života. Ve dvojce mu hodlá Nolan pořádně zavařit, přesně po vzoru jiných comicsových dvojek (pokud hrdina přežije úvodní křest ohněm, musíme mu ve dvojce vyrobit nějaké velké dilema). Název ostatně mluví sám za sebe, stejně jako volba Batmanova protivníka. Ledger vám možná připadá nevýrazný a nedostatečně ďábelský, ale Nolan slibuje zákeřného a brutálního Jokera, který nemá s Netopýrem slitování, přesně jako v comicsu.

Je mimořádně odvážné útočit na modlu, kterou v Burtonově verzi vyrobil Jack Nicholson, ale Batmanův vesmír by se bez Jokera neobešel a pokud lze na Batman začíná něco ocenit, je to především pečlivý výběr herců (Katie Holmes nepočítáme, to byl vskutku omyl). Snad tedy Nolan ví, co dělá. Osobně věřím tomu, že nad tehdejším obsazení Nicholsona se vedly podobně bouřlivé diskuze. Vždycky to tak bývá, ale poměřovat budeme moci až ve chvíli, kdy světlo světa spatří první ukázky. A to bude vzhledem k premiéře v roce 2008 až za hodně dlouho. Do té doby je na nadávání času dost. Ledger to má přirozeně těžší, protože už v několika rolích dokázal, že má určité rezervy, ale upřímně... pořád je to lepší, než kdyby se té role zhostil Ben Affleck nebo Ashton Kutcher. Nolan navíc hodlá do zásoby ještě obsadit pár dalších záporáků (spekuluje se o borcích jako Penguin a Two Face), u kterých padají jména jako Philip Seymour Hoffman a Ryan Phillippe. Zatím se můžete hádat o nich, než zas padne definitivní slovo z úst warneráckých hlavounů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace