Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: snímek X o natáčení hanbatých filmů je hororem roku!


ikona
Spooner
první reakceti westx
Brutální slasher o natáčení porna sbírá parádní ohlasy. 

Povedených hororů není nikdy dost, vlastně jich je v posledních měsících docela málo. Oči žánrových fanoušků se proto upíraly na zprvu nenápadnou novinku X od malinko přehlíženého režiséra Tie Westa, jehož filmy Dům ďábla či Tajemství starého hotelu by vám kolega TedGeorge hodně hlasitě doporučil. Ve své novince X pak spojil síly s oceňovaným studiem A24 a trailer na zákulisí natáčení porna v zapadákově s krvavým koncem nás před časem solidně nadchnul a nalákal na poctivý krvavý slasher ve stylu starého Texaského masakru motorovou pilou. Podle prvních ohlasů se ovšem zdá, že výsledek možná dopadl ještě lépe a X je mnohem lepším Texaským masakrem než jeho nedávný odpudivý sequel!

Po světové premiéře na filmovém festivalu SXSW a před víkendovou americkou premiérou totiž kritici nešetří nadšením a na Rottenech aktuálně svítí 100 % pozitivních recenzí s ratingem 8.4, což je na slasher opravdu výtečná známka a parádní rozjezd k titulu horor roku. Ti West údajně servíruje režijně neuvěřitelně sebejistou záležitost připomínající svou atmosférou právě nejvíce horory ze 70. let a dokáže do snímku skvěle zakomponovat jak prostředí amerického zapadákova, tak hanbaté porno kulisy. 

West si pak tento mix neskutečně užívá, hýří nápady a exceluje zejména budováním napětí a svým jedinečným vypravěčstvím, díky němuž je X mnohem dějově výraznější a bohatší než typické slashery. Režisér pak ve snímku pracuje také s mnoha zajímavými tématy, jež byste možná u brutální vyvražďovačky nečekali, a chválí se také sehrané obsazení. X je zkrátka podle všeho lahůdkovou krvavou peckou, která dokáže diváka vyděsit, zvráceně pobavit a do toho se nebojí pořádně provokovat. Ano, čte se to opravdu hezky a pro jednou fakt doufám, že tenhle zámořský hype v ničem nekecá.

---

Vytáhni v hospodě: O faktu, že i samotné studio A24 cítí v tomto případě velkou kvalitu a možný hit, nasvědčuje i to, že už se natáčí také prequel!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace