Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Uncharted stále vede, raduje se i Tatumův Pes. Cyrano vyhořel


ikona
Cival
channing tatumcyranofoo fightershercule poirotkenneth branaghmark wahlbergpespeter dinklagesingsmrt na nilusonyspider-man: bez domovastudio 666tom hollandtržbyunchartedvem si měvřískot
Klid před batmanovskou bouří... 

To má člověk zase jednou velkou chuť rozebírat zámořské tržby… Nejen že chybí zvučné premiéry, ale za bukem si leští atomovky psychopatickej prcek a dobrá pětina české populace, zmagořená nejen nekonečným proudem ruských dezinformací, mu k tomu ještě tleská. K zblití situace.

V tomhle světle je pár dolarů do peněženek hollywoodských studií celkem putna, ale splňme informační povinnost (hlášky, že politika k filmům nepatří si, prosím, nechte od cesty, protože já bych si do kyjevskýho kina zašel snad i radši než do toho kyjovskýho – ale to by jeho nejbližší okolí nesměl bombardovat „demilitarizující“ a „denacifikující“ pičus v rámci „bratrské pomoci“; a tu od Rusa pamatujeme sami moc dobře).

 

Nuže… pokud svět brzy neskončí, může se za uplynulým víkendem popcornový Hollywood ohlížet celkem v naději. První místo totiž uhájilo Uncharted. To samo o sobě není zas tak překvapivé, potěší ale velmi mírný pokles výnosů – na to, že minulý víkend byl prodloužený a Uncharted je slavnou značkou, na kterou fandové naběhli v první možnou chvíli, je propad jen o 47% velmi příznivý. Uncharted tedy mohlo povyskočit o 23 milionů na 83 mega a má americkou stovku na dosah. A to se v dnešní době cení i u velkých blockbusterů.

 

Celosvětově Uncharted eviduje melounů už dokonce 226, takže po působivém rozjezdu může dál rozhojňovat konto, protože v opovrhovanou rychlokvašku obratem nevyhnilo. Dvojka bude. Nejen proto, že globální tržby půjdou hravě přes tři kila. Inu, hodně silná zima pro Toma Hollanda…

Ten má koneckonců na bronzové pozici stále velmi žhavé želízko v nezdolném Spider-Manovi. Jeho tržby klesly zase jen o pětinu a pavoučí hrdina si díky tomu připočetl dalších skoro šest milionů. Je tedy evidentní, že díky enormní výdrži se Spidey vyhoupne dokonce přes 800 milionů dolarů v Americe a zdolá i 1,9 miliardy celosvětově. Nejúspěšnější film minulého roku furt zvládá překvapovat.

 

Stříbrný Pes i bramborová Smrt na Nilu dorazily za mořem na kótu 32 milionů, jejich emoce jsou ale výrazně odlišné. Smrt na Nilu totiž byla šestkrát dražší. I když tuhle poirotovku zbytek světa dotlačil přes sto mega, z kin se nezaplatí a těžko si představit, jak při pohledu do účetnictví Disney znova křísí legendárního detektiva s knírem Kennetha Brangha. Channing Tatum naopak točil levně a zjevně od srdíčka a vyplatilo se, Pes bude další z pozitivně hodnocených položek jeho nečekaně pestré filmografie.

A podle podobné receptury je uvařen i úspěch nového Jackass, tentokrát na páté pozici – relativně levná blbina stárnoucích šílenců okolo Johnnyho Knoxvilla se totiž dere k sedmdesátce z celého světa, takže skončí jasně v plusových číslech.

 

Na šesté a sedmé pozici přisypávají po dvou milionech Zpívej 2 a romantika Vem si mě. Zatímco ale animovaný muzikál překročil mety 150 mega z Ameriky a 350 celosvětově, dojímačka s Jennifer Lopez a Owenem Wilsonem se plácá na globálně chabých čtyřech pětkách.

Před desátou hororovou hitovkou Vřískot se pak stihly plácat ještě dvě premiéry. Muzikálový Cyrano vytěžil z osmi stovek kin pouhý milion a půl, což je i na poměry limitovaného nasazení celkem bída. Dosti anachronickému projektu režiséra Joea Wrighta s Peterem Dinklagem nepomohla ani oscarová nominace za kostýmy, ani příval pozitivních recenzí. Lidi prostě moc nechodí, protože tenhle žánr je aktuálně v pokladnách úplně mimo. Nejen pro mladé.

 

Ještě hůř je na tom horor Studio 666, v němž čelí rockoví Foo Fighters Satanovi. Necelé dva miliony z víc jak dvou tisícovek kin jsou velká pohroma a potvrzení skutečnosti, že tyhle fandovské projekty nemají nárok. Podle vesměs průměrných reakcí se navíc nejspíš nezrodil ani nějaký zásadní žánrový počin nebo kultovka.

Příště to chce prostě nosnější premiéry. A taky že budou…

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden totiž rozbije bank Batman. Snad se opravdu zrodil netopýří opus a pořádně nám zlepší náladu!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace