Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mimořádná událost ovládla česká kina, katastrofický Moonfall propadl


ikona
Thomas
česká kinakinomaniakmimořádná událostmoonfallspider-mansrdce na dlanitržby
Pád Měsíce minul i české diváky. 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každé pondělí vám o nich bude psát na MovieZone.

Nejdříve dobré zprávy – na víkendových číslech je vidět mírné oživení oproti předchozím týdnům, a protože se chystají brzy do kin další zajímavé filmy a naopak se budou rušit opatření v souvislosti s pandemií, můžeme čekat nadcházející víkend ještě lepší čísla než jsme doufali. Dobrou zprávou je také start české komedie Mimořádná událost. Zhruba 26 tisíc diváků je sice jen půlka toho, co přinesl start Vlastníků od stejných tvůrců před dvěma lety, přesto to stačilo na vítězství a odsunutí vítěze posledních dvou víkendů, Srdce na dlani, až na třetí místo. 

Tvůrci teď musí doufat, podobně jako u Vlastníků, ve vytrvalost. Recenze tomu sice nejdou naproti, ale téma je natolik nosné, aby nadšení českých diváků pěkných pár týdnů vydrželo. 100 tisíc diváků v součtu by neměl být problém, a pokud příští víkend nebude velký pokles, můžeme čekat třeba i 120 tisíc diváků celkem.

Spokojený také může být Spider-Man, který si udržel druhou příčku a téměř dva měsíce od premiéry stále potvrzuje, že se ho lidé nemohou nabažit. 16 tisíc za víkend znamená, že celkový počet diváků už překonal 586 tisíc a tím pádem by magická šestistovková hranice mohla padnout už tento víkend. A ten další by mohl Spider-Man pokořit Prvoka a stát se tak nejúspěšnějším filmem od začátku pandemie.

Spokojeni také mohou být nadmíru distributoři dětských filmů, prodloužený víkend po vysvědčení vyšvihl návštěvnost rodinek na maximum a do první desítky se jich vešlo hned pět. Vládne jim stále animák Zpívej 2, který se po ospalém vánočním startu dostal do slušného tempa a už sedmý týden přináší v průměru 10-12 tisíc za víkend. Už má více než 117 tisíc diváků a brousí si zuby na titul nej animáku od startu pandemie. Sympaticky se drží i Velký červený pes Clifford (celkem už 55 tisíc), vysvědčení pomohlo i Encantu (celkem 61 tisíc). Propad zažila jen ruská pohádka Moje krásná příšerka. A na devátém místě žebříčku startuje v předpremiéře odložená česká pohádka Tajemství staré bambitky 2, která bude v dalších týdnech usilovat o zteč horních příček.

Poraženými víkendu je v první řadě česká novinka Srdce na dlani, která už po dvou týdnech opouští vedení a propadla se až na třetí místo. Klesla o 40 % a jestli se k ní diváci nevrátí příští víkend, nebude to hezký pohled na zúčtování. Zatím jsme na 102 tisících, Ženy v běhu od stejných tvůrců měly pro srovnání zhruba 15x více. Smutný start má za sebou také Moonfall, sci-fi novinka Rolanda Emmericha. Není to sice takový výprask jako v USA, ale necelých 10 tisíc diváků je daleko za očekáváním a v žebříčku tvůrce hitů jako Den nezávislosti či 2012 to bude měřítkem českých tržeb na chvostu s propadáky jako Anonym či White House Down.

 

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Ve zbytku žebříčku už se nic podstatného nestalo a divácky se starší komerční věci typu Vřískot nebo Kingsman začínají ve víkendových číslech čím dál tím víc přibližovat fajšmekrovským kouskům typu Zlato. O to víc bude zajímavější sledovat zemětřesení příští víkend, kdy se do kin přiřítí dobrodružná podívaná Uncharted, krimi Smrt na Nilu, romantika Vem si mě či již zmíněná pohádka Tajemství staré bambitky 2.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace