Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Česká romance opět první, Spidey vyhlíží rekord


ikona
Thomas
bez domovaspider-mansrdce na dlanitržbyulička zázrakůzpívej
Na prvních příčkách žádné zásadní změny 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každé pondělí vám o nich bude psát na MovieZone. 

Dle očekávání se žádná mimořádná událost během posledního víkendu nestala a do kin tak na filmy TOP 20 dorazilo zhruba stejně diváků jako víkend předposlední. A na prvních čtyřech místech se pořadí nehnulo ani o píď. Druhý víkend po sobě vyhrála česká novinka Srdce na dlani. Propad 27% a 27 tisíc nových diváků znamená, že se další Ženy v běhu opravdu nekonají a film tak bude mít jen na český snímek velmi průměrnou návštěvnost. 

 

V součtu jsme na 80 tisících a jestli to takhle půjde dál, uzavře se na zhruba dvojnásobku. Na stříbrné pozici kontroluje situaci nový Spider-Man, dalších 16 tisíc diváků znamená, že meta 600 tisíc diváků a tudíž i dosavadní post pandemické prvenství Prvok, Šampón, Tečka a Karel, padne zhruba na konci února. Na tržby už díky dražším představením Spider-Man čerstvě Prvoka pokořil (94 mil vs 93 mil) a s metou 600 tisíc diváků padne i kulatých 100 miliónů. Už si připravujte šampaňské na oslavu.

Třetí a čtvrtou příčku okupují stejně jako předposlední víkend dětské filmy Zpívej 2 a Velký červený pes Clifford, jediný rozdíl je, že Clifford klesá pomaleji než Zpívej a rozhodně má šanci ho příští víkend v číslech překonat. K této dvojici se překvapivě tento víkend přiblížila i ruská animovaná novinka Moje krásná příšerka, ale evropské animáky mají mnohem menší výdrž než jejich americká konkurence, takže příště čekejme pád směrem dolů. Blížící se vysvědčení zřejmě motivovalo k návštěvě kina s celou rodinou více než jindy, protože mezivíkendově stoupaly i starší věci jako Encanto či Myši patří do nebe. V případě českého animáku je to už úctyhodný 18. víkend v řadě.

Teprve za trojici animáků najdeme další novinku týdne, napínavé krimi Ulička přízraků se 6 tisíci diváky. Pro Guillerma Del Tora je řečí čísel druhý nejslabší start v českých kinech, horší byl jen Faunův labyrint, ale ten poté sympaticky nabral diváky a držel se hned 7 víkendů v TOP 20. Na hitovky typu Pacific Rim, Hellboy či Blade II to tedy stačit nebude ani náhodou a nepomohl tomu ani fešácký Bradley Cooper. Pohořela i s novinka s dalšími hezounem, ale ruku na srdce, Zlato se Zacem Efronem je hodně fajnšmekrovská záležitost a necelé 3 tisíce diváků je zřejmě maximum, co nová doba v kinech dovolí. Je to dost dobře vidět na náročnějších novinkách z minulého týdne, kdy věci jako Spencer a C’mon C’mon spadly v průměru o 40%.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Ve zbytku žebříčku stojí za to už jen zmínit vytrvalost věcí jako Klan Gucci (110 tisíc diváků celkem) či Duna (273 tisíc celkem) i když ty přisypávají už jen po malých dávkách. Těsně na konci dvacítky najdeme i diváky z předpremiéry opravdové Mimořádné události, která dorazí do kin oficiálně už ve čtvrtek. Nový film od tvůrců Vlastníků bude útočit na první příčky, o stejný cíl se ovšem co nejhlasitěji a nejviditelněji pokusí i Roland Emmerich a jeho destrukční sci-fi Moonfall.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace