Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #650 o Klubu rváčů a Uncharted


ikona
do_Od
Boba FettIndiana JonesKlub rváčůLara CroftNetflixUnchartedvíkendový výplachžaloba
Jak by dopadla bitka mezi Indiana Jonesem, Larou Croft a Nathanem Drakem, kdo žaluje Netflix, a jak se točily akční scény pro Uncharted? 

Kulatý výplach

Cenzura týdne

Tenhle týden internetem proletěla kauza čínské cenzury konce Klubu rváčů, a hádáte správně, byl to slušný shitstorm. Vyjádřil se k tomu nakonec i samotný autor předlohy Chuck Palahniuk, který na svůj blog ironicky napsal, jak je to skvělé, že ani netušil, jak jeho vlastní příběh skončil, že spravedlnosti bylo učiněno za dost, a k žádnému výbuchu vlastně nikdy nedošlo. Protože v Číně má vše vždy ten správný konec.

 

Pocta týdne

Osobně mám radši devadesátky, to ale bude tím, že jsem mileniál, co v nich vyrůstal. Každopádně už se mi několikrát potvrdilo, že i osmdesátky byly zajímavá a dost zábavná éra, a tohle následující video to myslím shrnuje poměrně hezky. A taky epicky. Má totiž skoro hodinu!

Fanouškovský film týdne

Filmové Uncharted se blíží do kin a co tak sleduji kolem sebe, většina lidí to odsuzuje předem, aniž by tomu filmu vůbec byla ochotna dát šanci. Budiž. Třeba vás tak potěší aspoň následující fanouškovský projekt, který ukazuje, jak by to vypadalo, kdyby si to mezi sebou rozdala Lara Croft, Nathan Drake a Indiana Jones.

Natáčení ve vesmíru týdne

Tohle je docela zklamání. Pamatujete si ještě na odvážné plány Toma Cruise a Douga Limana natočit celý film ve vesmíru? Nyní přišel server Variety se zprávou, že se nakonec ve vesmíru bude natáčet jen částečně a půjde zřejmě o finální sekvenci filmu, který se bude odehrávat převážně na Zemi. Najednou to zní podstatně míň zajímavě.

Vystřižená scéna týdne

Na Peacemakera jsem si ještě čas neudělal, čím větší hype se kolem toho seriálu ale utváří, tím víc mě to začíná pomalu lákat. Přitom ještě před rokem jsem Johna Cenu považoval za to největší herecké dřevo a jednoho z nejméně sympatických lidí na světě. Šílený, jakou moc má James Gunn. A ještě šílenější, jaké je schopen psát scény. Ta následující sice skončila na podlaze střižny, teď mě ale snad seriál láká ještě víc.

Zrušená hra týdne

Kdysi dávno vznikala hra, která měla být tou nejlepší Star Wars hrou vůbec. Pak se ale projekt Star Wars 1313 o zločineckém podsvětí Underworld zrušil, a my několik let museli snášet lajdáctví vydavatele EA, který nebyl schopný s ničím kloudným přijít. Poslední roky se to naštěstí lepší, jak ale ukazují (nutno dodat nedopečené) záběry z výše zmíněných Star Wars 1313, přišly jsme o hodně. Seriálový Boba Fett při pohledu na tuhle akci jen smutně sedí ve svém bacta tanku.

Rozsudek týdne

Dámský gambit byl super a kdo ho dodnes neviděl, měl by tenhle seriálový hit na Netflixu rychle dohnat. Každopádně seriál viděla i šachová legenda Nona Gaprindašviliová, kterou tvůrci na konci zmiňují. A právě to se jim těžce vymstilo, o ženě totiž v seriálu prohlásí, že nikdy nehrála s mužem – což je prachsprostá lež. Gaprindašviliová tak Netflix a tvůrce zažalovala a soud nyní rozhodl, že na to má nárok – čili žádost zástupců Netflixu o zahození žaloby odmítl. Gruzínská šachistka požaduje odškodnění ve výši 5 milionů dolarů a něco mi říká, že je nakonec i dostane.

Upřímný trailer týdne

Eternals rozdělují diváky i naši redakci. Ať už se ale stavíte na jakoukoli stranu, musíte uznat, že byl Marvel celkem odvážný, když vůbec podobný projekt odklepnul, ještě navíc s touhle režisérskou a v tomhle podání. Teď už ale uběhla dostatečně dlouhá doba na to, abychom se na film podívali s odstupem, a třeba se mu i lehce vysmáli. Nejnovější upřímný trailer to ostatně dělá celkem dobře.

Behind-the-scenes týdne

A ještě jedno Uncharted. Tentokrát se podíváme na to, jak se natáčely některé z náročných akčních scén, jimiž se trailery i plakáty tak zřetelně chlubí. A ano, něco jsou digitální efekty, něco skutečné lokace, většina pak mix obojího. Holt se asi nikomu nechtělo vyklopit ze skutečného letadla skutečný náklad, a ještě přitom nechat srazit Toma Hollanda autem. Kdo by to byl čekal.

Duel týdne

Minule jsem se vás ve výplachu ptal, jaký český seriál z posledních dvou dekád považujete za ten vůbec nejlepší. Nepřekvapivě zaznívala nejčastěji Pustina, došlo ale i na Most, Případy 1. oddělení nebo Zrádce.

Dneska si dáme něco jiného. Výše jste mohli vidět fanouškovskou šarvátku mezi třemi ikonami dobrodružných her a filmů. A mě by teď zajímalo, která z těch tří postav (Lara Croft, Nathan Drake, Indiana Jones) je vaše nejoblíbenější a proč. Název postavy uveďte do předmětu a zbytek znáte.

Za týden zdar.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (33)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace