Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Česká romance porazila Spideyho, nové Ženy v běhu se ale nekonají


ikona
Thomas
bez domovakingmanspider-mansrdce na dlanitržbyzpívej
Spider-Man vyklízí pole, ale ambiciózní domácí novinka úplně nenadchla 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každé pondělí vám o nich bude psát na MovieZone. 

Ospalý lednový víkend sice nepřinesl žádné hollywoodské novinky, ale návštěvnost nakonec statečně držela nad 100 tisíci diváků pro filmy TOP 20. A to hlavně díky české novince Srdce na dlani, která dle očekávání ovládla víkendový žebříček. 38 tisíc diváků za první víkend ale není číslo, které by kinařům utrhlo sedačky.

Vlastně je to až příliš průměrný výsledek, protože podobná čísla v podobné nestabilní situaci přinesly loni za první víkend filmy druhé ligy typu Gump nebo Přání Ježíškovi. Masivní otvírák u prvoligových hitovek Karel, Zátopek nebo Prvok (100 tisíc diváků plus) se tentokrát nekonal, a pokud se situace další týdny nezlepší, na další Ženy v běhu mohou tvůrci zapomenout a koukáme zatím jen někam k hranici 150 až 200 tisíc diváků.

Na druhé místo poprvé po pěti týdnech spadl nový Spider-Man, ale přisypává dalších 19 tisíc a celkově už má 546 tisíc diváků. Hranice 600 tisíc je stále teoreticky možná, záleží teď na odlivu v následujících dvou týdnech. Třetí pozici drží Zpívej 2, pohodový animák poctivě přisypává okolo 10 tisíc až 15 tisíc za víkend bez masivních poklesů a nahrazuje rodičům chybějící novinky typu Hotel Transylvánie 4, který měl minulý týden premiéru jen na streamu. Solidně se stále drží překvapivý hit jménem Velký červený pes Clifford, po třetím víkendu už celkem 35 tisíc a všechny norské Popelky i kolumbijská Encanta mu mohou jen závidět. V dětských filmech podtrhneme vytrvalost českého Myši patří do nebe, v TOP 20 je už přes tři měsíce a ruské novinky typu Moje krásná příšerka mohou jen závidět.

V TOP 20 se tento víkend objevilo ještě dalších pět novinek, ale protože všechny byly určeny náročnějším divákům, okupují spodní příčky tabulky. Nejlépe si vedlo drama Spencer, ve kterém modří správně uhodli pohled na život princezny Diany. 3 tisíce diváků za víkend je zhruba stejně jako nosí dva měsíce starý Klan Gucci, ale vzhledem k tomu, jak náročné podívání Spencer je, není se vlastně čemu divit. Víc než 1 000 diváků dokázal přilákat ještě nový film Joaquina Phoenixe s názvem C’mon C’mon, ale dál už to byla bída. Předpremiéry dánské komedie Divoch, finského životopisu Tove i regulérní premiéra historického dramatu Margrete zatím jen zoufale bojují jen o první pětistovky diváků.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Ještě projedeme, jak se daří novým dílům populárních sérií. Relativně dobře se drží noví Kingsmeni (celkem už 40 tisíc), naopak noví Krotitelé duchů už vypadli z TOP 10 a žádnou díru do světa neudělal ani pátý Vřískot. Jednookým vítězem mezi slepými je nový Matrix, po měsících necelých 70 tisíc diváků. Kromě Kingsmanů už ale ani jeden z filmů nemá moc šanci růst, a to ani následující víkend, kdy nás nečekají žádné zásadní novinky. 

Krimi drama Ulička přízraků bude spíše pro fajnšmekry, ještě větší okrajovka bude drama Zlato. Oživení čekejme až první únorový víkend s premiérami jako je Mimořádná událost od tvůrců Vlastníků a sci-fi Moonfall od destruktora Rolanda Emmericha.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace