Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Vřískot je chytrá hororová pecka


ikona
Mr. Hlad
Matt Bettinelli-Olpinprvní reakcescreamTyler Gillettwes craven
Další povedený návrat hororové klasiky na obzoru 

Když před pár lety David Gordon Green oživil Halloween, slavil s ním v kinech větší úspěch, než si nejspíš kdy dovedl představit. Hororové klasiky zkrátka evidentně pořád mají co nabídnout, zvlášť, když se k jejich restartu/pokračování dostanou lidi, kteří znají žánr a mají předlohu rádi. Teď přišel na řadu Vřískot. Ten se dočkal čtyř dílů, přičemž poslední čtyřka se pokusila přinést do franšízy nové nápady, ale úplně se to nepovedlo. I když o propadák nešlo, o žádný hit taky ne. Možná však, že je potřeba nová krev. Po smrti režiséra Wese Cravena se pátého dílu chopili Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, tvůrci povedené Krvavé nevěsty. A vypadá to, že odvedli dost dobrou práci. 

Vracíme se do Woodsboro, kde opět začal řádit Ghostface a vypadá to, že tentokrát kosí omladinu hlavně proto, aby vytáhl na světlo ošklivé tajemství některých obyvatel města. Domů se tak musí vrátit i přeživší veteráni, protože jich se to pochopitelně také týká. Fandové a kritici chválí nový díl především za to, že fanouškům dodá přesně to, co mají na Vřískotu rádi a zároveň skvěle navazuje na díla Wese Cravena. Opět jde totiž nejen o děsivou podívanou, ale i o chytrý film, který dovede pracovat s klišé hororového žánru jednadvacátého století a s tím, kam se filmové strašení posunulo. Je to krvavé, je to chytré a je to nepředvídatelné podobně jako první díl. Jediné výtky míří k pomalejšímu tempu první třetiny. Holt někde se ty nové oběti představit musí, než je začne Ghostface krájet. 

Do českých kin zamíří nový Vřískot už ve čtvrtek 13. ledna

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace