Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel režisér Klubu poslední naděje Jean-Marc Vallée


ikona
Mr. Hlad
jean-marc valléklub poslední nadějeostré předmětyripsedmilhářky
RIP 

Špatné zprávy si bohužel na konci roku nedávají pauzu a smrt chodí i po Vánocích. Tentokrát si došla pro kanadského režiséra, který v posledních letech točil Oscarovky i to nejlepší, co mohl člověk objevit na streamu a kabelovce. Jean-Marc Vallée zemřel 26. prosince a příčina jeho smrti zatím nebyla oznámena. Jisté je, že svět přišel o jednoho z nejtalentovanějších filmařů. 

Jean-Marc Vallée na sebe upozornil povedeným historickým dramatem Královna Viktorie, ve kterém si zahrála Emily Blunt, hlavně se však v roce 2013 podepsal pod drama Klub poslední naděje o jezdci rodea, jenž začne do Ameriky pašovat nelegální léky, čímž pomůže prodloužit život spoustě lidí umírajících na AIDS. Oscara za to dostali Matthew McConaughey i Jared Leto. Natočil i povedené drama s Reese Witherspoon Divočina a Demolici s Jakem Gyllenhaalem. Za střih Klubu poslední naděje byl nominovaný na Oscara. 

Hlavně šlo však o jednoho z prvních režisérů, jimž se povedlo nasednout na vlnu velkých, úspěšných a především kvalitních ambiciózních minisérií. Režíroval první řadu skvělých Sedmilhářek s Witherspoon a Nicole Kidman a natočil drsné Ostré předměty s Amy Adams. 

Bylo mu pouhých 58 let. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace