Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: boží divadelní Encyklopedie akčního filmu


ikona
Mr. Hlad
divadlo pod palmovkouencyklopedie akčního filmujakub albrechtpavla gajdošíkovátomáš dianiška
Běžte na nás do divadla 

Ne každý den se stane, že vám držitel dvou Cen divadelní kritiky řekne, že chystá hru podle vašeho podcastu, ve kterém řešíte nejbrakovější filmový žánr. Avšak stalo se. Encyklopedie akčního filmu už není jen podcast a knížka, ale i divadelní hra v Divadle pod Palmovkou. A strašně se povedla! Ovšem naši Encyklopedii akčního filmu použil Tomáš Dianiška jen jako základ, celý příběh je totiž nejenom o akčních filmech a o cestování časem, ale i o návratu do dob nesvobody a o lidech, kteří byli okolnostmi nucení hrdiny se stát a i když možná neměli bicepsy jako Arnold a neuměli kopat jako Van Damme, bylo nakonec mnohem důležitější a hrdinštější. A taky možná zjistíte, co měl Chuck Norris společného s Václavem Havlem. 

Divadelní Encyklopedie akčního filmu je strašlivá pecka, která kombinuje poctu brakovému žánru, neskrývá svou inspiraci v sérii Návrat do budoucnosti, nebojí se pracovat s klišé jako Poslední akční hrdina i být nelítostně srandovní komedií jako Bláznivá střela. Desítky filmových odkazů jsou ale jen bonus pro fanoušky a novou Dianiškovu pecku si užijete i bez jejich znalosti. Chceme tím říct, že byste to měli vidět a neměli byste se bát vzít na to kohokoliv, kdo rád chodí do divadla a nebojí se modernějšího přístupu. 

Na druhou stranu vidět byste to měli, i pokud do toho divadla nechodíte, protože Encyklopedie akčního filmu je dravá, vtipná, chytrá, dojemná a lehce erotická divočina, která má hodně daleko k tomu, co vám tlačili do hlavy zlí češtináři na základce. Prostě je to extrémně povedená a odvážná věc a my jsme strašně rádi, že jsme mohli alespoň malinko přispět a pomoct na svět něčemu, co dalece překonává všechno, v čem jsme kdy jako MovieZone měli prsty. Tohle se vám bude líbit. Ne kvůli nám, ale proto, že se to prostě povedlo. Takže neváhejte a lístky do divadla kupujte tady. Možná nás tam potkáte, protože vím, že nemluvím jen za sebe, když napíšu, že nám to jednou nestačilo. 

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace